Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νετανιάχου μάλλον κερδίζει τις εκλογές στο Ισραήλ

Ο Νετανιάχου μάλλον κερδίζει τις εκλογές στο Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου,

Ένα βήμα πιο κοντά στην πέμπτη θητεία του στον πρωθυπουργικό θώκο του Ισραήλ φέρνουν τα προσωρινά αποτελέσματα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Haaretz, με το 64% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί, το Λικούντ του Νετανιάχου προβλέπεται να καταλάβει 38 από τις 120 έδρες της επόμενης Κνέσετ (Βουλής), ενώ το Μπλε και Λευκό Ψηφοδέλτιο του βασικού αντιπάλου του, του απόστρατου στρατηγού Μπένι Γκαντς, προβλέπεται να εξασφαλίσει 35.

Αν και κανένα από τα δύο κόμματα δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία των εδρών, ο Νετανιάχου αναμένεται ότι θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση συμμαχίας συνεργαζόμενος με άλλες παρατάξεις της ισραηλινής δεξιάς και άκρας δεξιάς, με συνολικά 65 ως 67 έδρες.

Αμφότεροι ο Νετανιάχου και ο Γκαντς, υποστήριξαν πάντως ότι επικράτησαν στην αναμέτρηση.

Απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του στο Τελ Αβίβ και έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Σάρα, ο 69χρονος πρωθυπουργός του Ισραήλ ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του κάνοντας λόγο για «νύχτα μιας μεγάλης νίκης».

Εάν επανεκλεγεί πρωθυπουργός, ο Νετανιάχου θα είναι πιθανόν ο πολιτικός με τη πιο μακροχρόνια θητεία στον πρωθυπουργικό θώκο της χώρας.

Σχετικά άρθρα