Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη λόγω επιδημίας ιλαράς

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη λόγω επιδημίας ιλαράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εβραίοι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιλαρά, Νέα Υόρκη,

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανακηρύχθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου, η Νέα Υόρκη, καθώς ξέσπασε ιλαρά στην εβραϊκή κοινότητα του Μπρούκλιν.

Ο δήμαρχος της πόλης Μπίλ ντε Μπλάσιο ξεκαθάρισε με ανακοίνωση του πως πρέπει άμεσα πολίτες από συγκεκριμένες γειτονιές του Γούλιαμσμπεργκ στο Μπρούκλιν, να κάνουν το απαραίτητο εμβόλιο, καθώς ο ιός έχει πάρει μορφή επιδημίας.

Επισήμανε μάλιστα, πως όσοι δεν συμμορφωθούν με την συγκεκριμένη οδηγία, θα έχουν ποινικές κυρώσεις και πολύ πιθανόν να υπάρξουν και χρηματικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με τους The New York Times, μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 285 κρούσματα από το φθινόπωρο με τα 21 από αυτά να έχουν κάνει εισαγωγή στα νοσοκομεία και μάλιστα 5 από αυτά να έχουν εισαχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Συνολικά στη χώρα έχουν ανακοινωθεί 465 κρούσματα ιλαράς από την αρχή του 2019, με τα 78 από αυτά να έχουν προκύψει την τελευταία εβδομάδα.

Τέλος να αναφέρουμε πως το 2018, τα μισά από τα κρούσματα ολόκληρης της χώρας, έχουν ανακοινωθεί στη Νέα Υόρκη καθώς και στην πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ.

Σχετικά άρθρα