Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόρεια Μακεδονία: Το 25% του πληθυσμού της έφυγε μετανάστες τη τελευταία δεκαετία

Βόρεια Μακεδονία: Το 25% του πληθυσμού της έφυγε μετανάστες τη τελευταία δεκαετία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Μετανάστες, Σκόπια,

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Μίλα Τσάροφσκα, ανέφερε ότι περισσότεροι από 500 χιλιάδες πολίτες εγκατέλειψαν τη Βόρεια Μακεδονία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του VMRO-DPMNE και επήλθε έτσι η μείωση των γεννήσεων στη χώρα σε σημαντικό βαθμό κατά την τελευταία δεκαετία.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις δηλώσεις του βουλευτή του VMRO-DPMNE, Βλάτκο Γκιόρτσεφ, ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζαέφ, δεν βοηθούν τους πολίτες με την οικονομική πολιτική που ακολουθούν, η Τσάροφσκα δήλωσε τα εξής:

«Τώρα έχουμε τα αποτελέσματα της κακής διακυβέρνησης του VMRO-DPMNE που πάνω από μία δεκαετία το μόνο που έκανε ήταν να διώξει τους νέους από τη χώρα.

»Τώρα βλέπουμε τις συνέπειες της πολιτικής της αντιπολίτευσης, βλέπουμε τις κοινωνικές συνέπειες της», είπε.

Πρόσθεσε ότι το κράτος θα κάνει προσπάθεια να κρατήσει τους νέους ανθρώπους στη χώρα με οικονομικά κριτήρια και με ανάπτυξη και εμπλουτισμό των κοινωνικών πτυχών της ζωής, «γιατί μόνο αυτά θα αποφέρουν θετικά αποτελέσματα», τόνισε, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Υπενθυμίζουμε ότι η υπογεννητικότητα χτύπησε δυνατά τη Βόρεια Μακεδονία, με τις γεννήσεις να πέφτουν κάθετα 20% σε ένα χρόνο.

Σχετικά άρθρα