Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντουτέρτε σε Κίνα: «Προετοιμαστείτε για αποστολές αυτοκτονίας»

Ντουτέρτε σε Κίνα: «Προετοιμαστείτε για αποστολές αυτοκτονίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, Φιλιππίνες,

Ο πρόεδρος της Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε προειδοποίησε την Κίνα ότι οι στρατιώτες του καταλαμβάνουν το νησί Thitu στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, το οποίο περιβάλλεται από 275 κινεζικά σκάφη της Ακτοφυλακής.

Ο Ντουτέρτε δήλωσε στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς τους δημόσιους αξιωματούχους:

«Ας είμαστε φίλοι, αλλά μην αγγίζετε το νησί Pag-asa και τα υπόλοιπα νησιά», προσθέτοντας «δεν θα παρακαλέσω ούτε θα ικετεύσω, απλά λέω μην έχετε βλέψεις στο νησί Pag-asa, έχω στρατιώτες εκεί.

»Αν επιτεθείτε αυτή είναι μια διαφορετική ιστορία. Μπορώ να πω στους στρατιώτες μου την προετοιμασία για αποστολές αυτοκτονίας».

Το νησί Thitu διαθέτει μια μικρή στρατιωτική φρουρά και ένα ψαροχώρι για περίπου 100 πολίτες, σύμφωνα με το News.com.au.

Η κοραλλιογενής προεξοχή βρίσκεται περίπου 500 χλμ. από το Παλαουάν, το πλησιέστερο ηπειρωτικό νησί των Φιλιππίνων.

Έξι κυβερνήσεις διεκδικούν περιοχές στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Η διαμάχη ξεκίνησε από τότε που το Πεκίνο άρχισε επιθετικά να κατασκευάζει απομακρυσμένους υφάλους σε τεχνητά νησιά και να τοποθετεί εκτεταμένες οχυρώσεις πάνω τους.

Η Κίνα έχει χρησιμοποιήσει από καιρό τον αλιευτικό της στόλο για τις τακτικές «γκρίζας ζώνης» για να πιέσει τις χώρες να στραφούν στις εδαφικές της διεκδικήσεις κυριαρχίας σε όλη σχεδόν τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Σχετικά άρθρα