Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισπανία: Οι Σοσιαλιστές πρώτοι στις δημοσκοπήσεις – Δεν σχηματίζουν κυβέρνηση

Ισπανία: Οι Σοσιαλιστές πρώτοι στις δημοσκοπήσεις – Δεν σχηματίζουν κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Ισπανία, Πέδρο Σάντσεθ, Σοσιαλδημοκράτες, Σοσιαλιστές,

Πρωτιά του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 28ης Απριλίου δείχνει δημοκόπηση του ινστιτούτου GAD3 που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας ABC και δημοσιεύεται στο φύλλο της που κυκλοφορεί σήμερα Δευτέρα.

Οι Σοσιαλιστές συγκεντρώνουν ειδικότερα το 31,1% των ψήφων, ποσοστό που σημαίνει πως θα καταλάβουν από 137 ως 139 έδρες στο ισπανικό κοινοβούλιο επί συνόλου 350, δηλαδή δεν θα διαθέτουν πλειοψηφία.

Η δυνητική συμμαχία τριών παρατάξεων της ισπανικής δεξιάς, του Λαϊκού Κόμματος (PP), των Πολιτών (Ciudadanos) και του ακροδεξιού Vox, συγκεντρώνει -κατά την ίδια δημοσκόπηση- το 45,6% των ψήφων και φαίνεται να καταλαμβάνει από 149 ως 158 έδρες, πράγμα που επίσης σημαίνει ότι δεν θα συγκεντρώσει τις 176 έδρες που απαιτούνται για την πλειοψηφία.

Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ, θα μπορέσει να επανεκλεγεί πρωθυπουργός εάν καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών με την υποστήριξη του κόμματος Podemos («Μπορούμε») της ριζοσπαστικής αριστεράς και τοπικών, εθνικιστικών παρατάξεων από τη Βαλένθια και τη Χώρα των Βάσκων.

Ο Σάντσεθ θα μπορούσε επίσης να επιδιώξει μια συμμαχία με τους Πολίτες, όμως το κεντροδεξιό κόμμα απορρίπτει κάθε συμφωνία με τους Σοσιαλιστές.

Σχετικά άρθρα