Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αυστρία παρατείνει τους ελέγχους στα σύνορα με χώρες της ΕΕ λόγω… τζιχαντιστών

Η Αυστρία παρατείνει τους ελέγχους στα σύνορα με χώρες της ΕΕ λόγω… τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Ισλαμιστές, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο παρατείνει η Αυστρία τους συνοριακούς ελέγχους με τους εταίρους της στην ΕΕ Ουγγαρία και Σλοβενία, όπως μετέδωσε την Κυριακή το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, επικαλούμενο επιστολή του υπουργού Εσωτερικών της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην επιστολή προς την Κομισιόν, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ επικαλέστηκε τον επίμονα υψηλό αριθμό παράτυπων μεταναστών και μια «υποβόσκουσα τρομοκρατική απειλή» που συνδέεται με την προοπτική της επιστροφής τζιχαντιστών από πρώην προπύργια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και στο Ιράκ, σύμφωνα με το APA.

Ο Κικλ, του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων, ανέφερε πως αναμένει αύξηση του αριθμού των μεταναστών που συλλαμβάνονται κατά μήκος της αποκαλούμενης βαλκανικής διαδρομής προς την Ευρώπη, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το APA.

Οι έλεγχοι αναμενόταν να λήξουν στις 11 Μαΐου.

Η Αυστρία, η Γερμανία και άλλες χώρες που ανήκουν στη Ζώνη Σένγκεν, όπου κανονικά δεν διεξάγονται έλεγχοι, επέβαλαν συνοριακούς ελέγχους, οι οποίοι υποτίθεται πως ήταν έκτακτοι, το 2015, όταν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στην Ευρώπη.

Ενώ η Επιτροπή της ΕΕ έχει καλέσει για λύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες στα εξωτερικά σύνορα της Ζώνης και να αποκατασταθεί η ελευθερία της μετακίνησης, έξι χώρες της Ζώνης, περιλαμβανομένης της Γαλλίας και της Σουηδίας, καθώς και της Αυστρίας και της Γερμανίας, εξακολουθούν να παρατείνουν τους ελέγχους επικαλούμενες απειλές ασφάλειας και μεταναστευτικές απειλές.

Σχετικά άρθρα