Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη Αλβανός τζιχαντιστής στις ΗΠΑ – Σχεδίαζε μακελειό στις ΗΠΑ

Συνελήφθη Αλβανός τζιχαντιστής στις ΗΠΑ – Σχεδίαζε μακελειό στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλβανοί, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Ένας 21χρονος Αλβανός τζιχαντιστής συνελήφθη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Αλβανός, που φέρεται ως μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, κατηγορείται ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις, ως απάντηση στο μακελειό εις βάρος μουσουλμάνων στη Νέα Ζηλανδία.

Όπως μεταδίδει η αλβανική shqiptarja και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο τζιχαντιστής Φάμπιαν Αλαμέτι, σύμφωνα με το δικαστήριο, πρέπει να παραμείνει στη φυλακή μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Κατηγορείται για παράνομη κατοχή όπλων και ψευδείς μαρτυρίες για τρομοκρατία.

Οι αμερικανικές Αρχές τον είχαν εντοπίσει από τα σχόλια που έκανε στα κοινωνικά δίκτυα υπέρ της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Τον Ιανουάριο ο Αλαμέτι συνομίλησε με ένα άτομο που ήταν στην πραγματικότητα πληροφοριοδότης του FBI.

Του εξέφρασε την επιθυμία να πολεμήσει με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

Επίσης, ως εναλλακτική, είπε ότι θέλει να επιτεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες σε οποιαδήποτε στρατιωτική εγκατάσταση, ή κυβερνητικά κέντρα ή ακόμη σε ομοφυλόφιλους ή Εβραίους.

Ο 21χρονος του ζήτησε να στείλει ένα βίντεο για την τρομοκρατική επίθεση στα δύο τζαμιά της Νέας Ζηλανδίας, λέγοντας ότι θα επιτεθεί σε διάφορους ανθρώπους για να εκδικηθεί για το αίμα των νεκρών μουσουλμάνων.

«Θα επιτεθώ σε οποιονδήποτε για να εκδικηθώ», δήλωσε ο Αλαμέτι στον πληροφοριοδότη.

Την Τετάρτη εμφανίσθηκε σε κατάστημα πυροβόλων όπλων και έριξε με ένα τουφέκι Μ1Α που είχε νοικιάσει για $35.

Ο Αλαμέτι είπε στον πληροφοριοδότη ότι μετακόμισε από το σπίτι του στο Μπρονξ τον περασμένο μήνα επειδή μισούσε τη ζωή στη Νέα Υόρκη.

Μετακόμισε στη Μοντάνα, όπου ήταν πιο εύκολο να αγοράσει ένα όπλο.

Σύμφωνα με το επίσημο κατηγορητήριο, ο 21χρονος συνελήφθη επειδή είναι παράνομο να κατέχει κάποιος όπλα όταν είναι ναρκομανής ή κάνει δηλώσεις για ένταξη στο Ισλαμικό Κράτος και προγραμματίζει επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος.

Ο ίδιος ισχυρίσθηκε επίσης ότι δεν θα προέβαινε σε επιθέσεις εάν του αποδοθεί η αμερικανική υπηκοότητα.

Σχετικά άρθρα