Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Να χαρακτηριστούν τρομοκράτες οι Φρουροί της Επανάστασης θέλει ο Λευκός Οίκος

Να χαρακτηριστούν τρομοκράτες οι Φρουροί της Επανάστασης θέλει ο Λευκός Οίκος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Μάικ Πόμπεο, Τζον Μπόλτον, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν),

Η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να χαρακτηρίσει «τρομοκρατική οργάνωση» την παραστρατιωτική δύναμη «Φρουροί της Επανάστασης» του Ιράν.

Πρόκειται για μία κίνηση, η οποία έρχεται να κλιμακώσει αισθητά την αντιπαράθεση με την Τεχεράνη, η οποία και έχει διχάσει τους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, θα μπορούσε να ανακοινωθεί ακόμη και τη Δευτέρα, ύστερα από πολλούς μήνες διαβουλεύσεων.

Θα είναι η πρώτη φορά, που δυνάμεις στρατού ή ασφαλείας ξένου κράτους χαρακτηρίζονται επισήμως τρομοκρατική οργάνωση.

Υπέρμαχοι της απόφασης είναι ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, Τζον Μπόλτον και ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, υποστηρίζοντας ότι θα επιφέρει μεταξύ άλλων και οικονομικό πλήγμα.

Ωστόσο αξιωματούχοι του Πενταγώνου εμφανίζονται πολύ πιο επιφυλακτικοί έως και αρνητικοί, φοβούμενοι αντίποινα κατά των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή.

Τονίζουν δε ότι δεν πρόκειται να έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Ανησυχίες για τις επιπτώσεις της απόφασης φέρεται να έχει και η CIA.

Εκπρόσωποι του Πενταγώνου και της CIA αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Αναλυτές προειδοποιούν πάντως ότι η απόφαση δημιουργεί ένα σοβαρό προηγούμενο, οι επιπτώσεις του οποίου θα γίνουν αισθητές στο μέλλον.

Σχετικά άρθρα