Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Ελληνική Παρέλαση στο Μανχάταν θα παραστεί και η Αμερικανο-Εβραϊκή Επιτροπή

Στην Ελληνική Παρέλαση στο Μανχάταν θα παραστεί και η Αμερικανο-Εβραϊκή Επιτροπή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 25η Μαρτίου - Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας, Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC), Αμερικανοεβραϊκή Κοινότητα, Εβραίοι, Ελληνική Ομογένεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νέα Υόρκη, Παρέλαση,

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την εθνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα GreekNews, οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα προς τους συλλόγους, τις κοινότητες και όλους τους ομογενείς να εντείνουν τις προσπάθειες τους ώστε να στεφθεί και φέτος με επιτυχία.

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 28 Μαρτίου, με χαμηλή συμμετοχή κόσμου, θα πρέπει να κατατεθούν εγκαίρως οι δηλώσεις συμμετοχής στην παρέλαση και με κάθε τρόπο να υποστηριχθούν το Λεύκωμα και το Λαχείο, καθώς και η επίσημη εκδήλωση της Ομοσπονδίας στο ξενοδοχείο Χίλτον το Σάββατο 13 Απριλίου.

Την εναρκτήρια προσευχή ανέπεμψε ο π. Βασίλειος Λούρος από τον Καθεδρικό του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, ο οποίος τόνισε ότι «είναι μεγάλη τιμή να παρελαύνουμε τόσα χρόνια στην 5η λεωφόρο και πρέπει να το κρατήσουμε αυτό» και κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής Παρελάσεως και τη διοίκηση της Ομοσπονδίας να «συνεχίσουν τον ωραίο αυτό αγώνα».

Στο καλωσόρισμά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, υπενθύμισε πως τα περιθώρια στενεύουν, καθώς απομένουν μόλις δυο εβδομάδες για την παρέλαση και ζήτησε από όλους «με μια δύναμη και με πυγμή να κατακτήσουμε την 5η Λεωφόρο».

Αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος των εκατό χιλιάδων δήλωσε ο υπεύθυνος του Λευκώματος Νίκος Μπάρδης, έχοντας δίπλα του την ακούραστη συνεργάτιδά του, Φιλίτσα Σφυροπούλου και λέγοντας πως τα μέχρι στιγμής έσοδα ανέρχονται στο ποσό των πενήντα δύο χιλιάδων ($52,000) δολαρίων από τα οποία έχουν ήδη κατατεθεί οι τριάντα χιλιάδες ($30,000), ενώ παρατήρησε πως οι σύλλογοι δεν έχουν ανταποκριθεί όπως ανέμενε η Επιτροπή.

Η υπεύθυνη του Λαχείου Σοφία Στρουμπάκη τόνισε ότι μέσα σε μία εβδομάδα έχουν σχεδόν διπλασιαστεί τα έσοδα φτάνοντας τις εικοσιεννιά χιλιάδες (29,000) δολάρια και ζήτησε από όλους να συνεχίσουν να προωθούν το λαχείο, η κλήρωση του οποίου θα πραγματοποιηθεί το Μάιο.

Σχετικά με το επίσημο δείπνο στο Χίλτον, ο υπεύθυνος Φίλιπ Κρίστοφερ ανέφερε ότι υπάρχουν μέχρι στιγμής 15 χορηγοί, ανάμεσά τους ο τελετάρχης Τζορτζ Μάρκους, ο Γιάννης και Ελένη Ψαρά, η ΑHEPA από την Ουάσιγκτον, ο Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος Νέας Υόρκης, ο πρώην τελετάρχης Ντένης Mehiel, ο Σάββας Κωνσταντινίδης και η Ποντιακή Ομοσπονδία, οι τράπεζες και ο δρ. Σπύρος Σπυρέας.

Υπενθύμισε ακόμα ότι τα τραπέζια κοστολογούνται σε πέντε χιλιάδες, τρεις χιλιάδες και δύο χιλιάδες, ενώ η τιμή του εισιτηρίου είναι διακόσια δολάρια.

Η Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νομική Καστανά, αναφέρθηκε στην προετοιμασία της τελετής έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας στην Πλατεία Αθηνών το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Απριλίου, ενώ ο Στέφανος Αμανατίδης είπε ότι όλα βαίνουν καλώς για την εκδήλωση με τα χορευτικά αμέσως μετά στο Κρητικό Σπίτι.

Ο Λου Κάτσος, πρόεδρος του 25ου Τμήματος «Δελφοί» της AHEPA στο Μανχάτταν και ιδρυτής του Eastern Mediterranean Business and Cultural Alliance, θα είναι, όπως ανακοινώθηκε, ο κύριος ομιλητής κατά την τελετή έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας στο Bowling Green στο Μανχάτταν το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Απριλίου, την οργανωτική ευθύνη για την οποία έχει η δικηγόρος Μέιμη Σταθάτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κάτσος έχει αναλάβει το κόστος της δεξίωσης πριν την έναρξη της παρέλασης στο εστιατόριο «Αύρα», η είσοδος στην οποία θα γίνει αυστηρά με προσκλήσεις.

Εξάλλου, αντιπροσωπεία της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην παρέλαση μαζί με τα μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας, όπως ανακοίνωσε η γραμματέας της Κυπριακής Ομοσπονδίας, Ελισάβετ Τζουμάκα – Μιλτιάδου.

Ο Τιμολέων Κακούρος ενημέρωσε για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των Ευζώνων της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 7 το βράδυ στο Grand Prospect Hall στο Μπρούκλυν, ιδιοκτησίας του κ. Μιχάλη Χαλκιά – ο οποίος παρέστη στην πανομογενειακή.

«Ο Ελληνισμός και τα εθνικά μας θέματα χρειάζονται το πνεύμα του 1821», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακούρος.

Να υπενθυμίσουμε ότι την ίδια ώρα στο Aviation HS στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της ιστορικής Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» η οποία θα ταξιδέψει από την Κέρκυρα για την παρέλαση.

Το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» θα παιανίζει στην 5η Λεωφόρο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος εξέφρασε τη θλίψη αλλά και την αγανάκτησή του για την απουσία από την προετοιμασία της παρέλασης ανθρώπων που έχουν τιμηθεί κατά το παρελθόν από την Ομοσπονδία με τον τίτλο του Τελετάρχη.

«Βλέπω συνέχεια εδώ μόνο τον Φίλιπ Κρίστοφερ και το ζεύγος Ψαρά. Οι άλλοι πού είναι; Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν περισσότερο και δε φαίνονται καθόλου», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα