Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κράτη μέλη της ΕΕ που απειλούν το κράτος δικαίου θα στερούνται ευρωπαϊκών κονδυλίων

Κράτη μέλη της ΕΕ που απειλούν το κράτος δικαίου θα στερούνται ευρωπαϊκών κονδυλίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαφθορά, Δικαιοσύνη, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζει την Πέμπτη 4 Απριλίου για την επιβεβαίωση της θέσης του για την αναστολή κονδυλίων της ΕΕ προς κράτη μέλη τα οποία παρεμβαίνουν στο έργο της δικαιοσύνης ή δεν αντιμετωπίζουν τη διαφθορά.

Σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώσει «γενικευμένες ελλείψεις όσον αφορά το κράτος δικαίου» οι οποίες θέτουν σε αμφισβήτηση την ικανότητα της χώρας να διαχειριστεί ευρωπαϊκά κονδύλια, η Επιτροπή θα μπορεί να προτείνει μέτρα, από τη μείωση της προχρηματοδότησης μέχρι την αναστολή των πληρωμών από τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Αυτού του είδους οι αποφάσεις θα πρέπει να εγκρίνονται από το Κοινοβούλιο και τους υπουργούς της ΕΕ.

Έχοντας εκφράσει τη στήριξή τους για την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί της αρχής, τα μέλη της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους Προϋπολογισμούς πρόσθεσαν δικλείδες ασφαλείας ώστε να διασφαλιστεί ότι οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να καταβάλουν πληρωμές στους τελικούς δικαιούχους, όπως για παράδειγμα ερευνητές ή οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ακόμα και σε περίπτωση αναστολής της χρηματοδότησης από την ΕΕ.

Η ψηφοφορία ολοκληρώνει την πρώτη ανάγνωση του Κοινοβουλίου.

Στην επόμενη νομοθετική περίοδο, το Κοινοβούλιο θα πρέπει να διαπραγματευτεί το τελικό κείμενο της νομοθεσίας με τους υπουργούς της ΕΕ, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει για την κοινή τους θέση.

Σχετικά άρθρα