Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κόρμπιν δέχτηκε την πρόταση Μέι για το Brexit – Tι λένε Γαλλία και Γερμανία

Ο Κόρμπιν δέχτηκε την πρόταση Μέι για το Brexit – Tι λένε Γαλλία και Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, Ηνωμένο Βασίλειο, Τερέζα Μέι, Τζέρεμι Κόρμπιν, Χάικο Μάας,

Στην αποδοχή της πρότασης της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, για μία συνάντηση στην οποία θα αναζητήσουν μία κοινά αποδεκτή λύση που θα επιτρέψει στη χώρα να αποχωρήσει από την Ε.Ε. με μία συμφωνία, προχώρησε ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Θα συναντήσουμε την πρωθυπουργό. Αναγνωρίζουμε ότι έκανε μία κίνηση, αναγνωρίζω την ευθύνη μου να εκπροσωπήσω τους ανθρώπους που υποστήριξαν τους Εργατικούς στις τελευταίες εκλογές και τους ανθρώπους που δεν το υποστήριξαν, αλλά παρ’ όλα αυτά θέλουν βεβαιότητα και ασφάλεια για το μέλλον τους και αυτή είναι η βάση στην οποία θα συναντηθούμε μαζί της και θα συζητήσουμε», ανέφερε ο Κόρμπιν, λίγο μετά το διάγγελμα της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και οι πρώτες αντιδράσεις κομμάτων και βουλευτών σε ότι αφορά την επιτυχή έκβαση του σχεδίου που ανακοίνωσε η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στο θέμα του Brexit, ήταν σκεπτικά έως επικριτικά.

Κυρίως εξέφρασαν αμφιβολίες για την δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην πρωθυπουργό και στον αρχηγό της αντιπολίτευσης, και αναρωτιούνταν πως ήταν δυνατό να προκύψει ένα τόσο φτωχό σχέδιο μετά από σχεδόν οχτώ ώρες συνεδρίασης στο υπουργικό συμβούλιο.

Κάποιοι χαρακτήρισαν θετική την κίνηση της πρωθυπουργού ή τουλάχιστον ότι κατάλαβε πως στην διαδικασία του Brexit θα πρέπει να αφήσει τις κόκκινες γραμμές της και να συμπεριλάβει την γνώμη όλου του κοινοβουλίου.

Στο μεταξύ, περισσότερη σαφήνεια από το Λονδίνο ζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, μετά την ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι ότι θα ζητήσει νέα αναβολή στο Brexit.

«Μπαίνω στον πειρασμό να πω, ενημερώστε μας αν αλλάξει κάτι», σχολίασε ο Γάλλος υπουργός Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Νέα Υόρκη μαζί με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας.

«Τρία χρόνια μετά την απόφασή τους, οι Βρετανοί πρέπει να παρουσιάσουν μια σαφή γραμμή επειδή σε διαφορετική περίπτωση, δυστυχώς, τις επόμενες ημέρες θα συμβεί ένα σκληρό Brexit», πρόσθεσε.

Ο Μάας απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το αίτημα της Βρετανίας για νέα αναβολή, όμως προέτρεψε το Λονδίνο να κινηθεί ταχέως:

«Είναι περασμένα μεσάνυχτα, θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό και στο Λονδίνο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα