Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νοσοκομείο τραβούσε βίντεο κρυφά γυμνές γυναίκες στο χειρουργείο

Νοσοκομείο τραβούσε βίντεο κρυφά γυμνές γυναίκες στο χειρουργείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Καλιφόρνια, Νοσοκομεία, Παράνομη Βιντεοσκόπηση,

Δεκάδες γυναίκες κατέθεσαν μήνυση κατά του νοσοκομείου Sharp Grossmont στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, επειδή, όπως ισχυρίζονται, κάμερες τις κατέγραφαν κρυφά ενώ ήταν ευάλωτες και εκτεθειμένες.

Το νοσοκομείο δήλωσε ότι υπήρχαν κάμερες ανίχνευσης κίνησης για να «πιάσουν» έναν υποτιθέμενο κλέφτη των φαρμάκων, αλλά επίσης κατεγράφησαν 81 γυναίκες στα χειρουργεία.

«Παρά το γεγονός ότι οι κάμερες είχαν στόχο την καταγραφή όσων έκλεβαν φάρμακα, ασθενείς και ιατρικό προσωπικό έχουν όντως καταγραφεί», ανέφερε το Sharp Grossmont σε ανακοίνωσή του.

Η Μελίσα Εσκαλέρα η οποία έχει απαθανατιστεί στην κάμερα ενώ γεννούσε με έκτακτη καισαρική τον Σεπτέμβριο του 2012 υπέβαλε αγωγή κατά του νοσοκομείου τον Μάιο του 2016 για «συστηματική και συγκλονιστική παραβίαση» του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή των ασθενών.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η Εσκαλέρα, το νοσοκομείο κατέγραψε περίπου 15.000 βίντεο από ασθενείς κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων.

Μιλώντας στο NBC 7, δήλωσε ότι η κόρη της γεννήθηκε εκτάκτως:

«Όταν έφτασα στο ασθενοφόρο και μπήκα στο χειρουργείο, ανησυχούσα για την κόρη μου που θα γεννιόταν έξι εβδομάδες νωρίτερα.

»Ήταν μια πολύ συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή για την οικογένειά μου και τον γιατρό μου.

»Κανείς δεν μου ζήτησε την άδεια για να καταγράψω μία από τις πιο τρυφερές στιγμές της ζωής μου. Ποτέ δεν θα συμφωνούσα».

«Αυτά τα βίντεο δείχνουν γυναίκες ασθενείς, κάποιες φορές χωρίς τις αισθήσεις τους, γυμνές στο χειρουργικό τραπέζι, εκτεθειμένες σωματικά και συναισθηματικά» λέει συγκλονισμένη.

Το νοσοκομείο λέει ότι οι ασθενείς συναίνεσαν στην καταγραφή και αρκετοί δικηγόροι που δεν εμπλέκονται στην υπόθεση δήλωσαν στο NBC 7 ότι «η συμφωνία δεν παρακάμπτει τα συνταγματικά δικαιώματα των ασθενών στην ιδιωτική ζωή».

Σχετικά άρθρα