Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανοικτός διαγωνισμός για μυστικούς πράκτορες στην Ιταλία

Ανοικτός διαγωνισμός για μυστικούς πράκτορες στην Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες,

Προκήρυξη για στρατολόγηση μυστικών πρακτόρων δημοσίευσε τη Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο της Ιταλίας.

Οι απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι είναι πολύπλοκες και εκρείνονται από τη γνώση νομικών ως την κυβερνοασφάλεια.

Εκείνο πάντως που κυρίως απαιτείται είναι φυσικά «η νομιμοφροσύνη, η εμπιστευτικότητα και ο πατριωτισμός».

Και στο παρελθόν οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν δημοσιεύσει ανοικτούς διαγωνισμούς για την επιλογή των μελών που θα την στελεχώσουν.

Έως τις 10 Μαΐου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον ιστότοπο (http://www.sicurezzanazionale.gov.it), συμπληρώνοντας όλα τα στοιχεία και αποδεικνύοντας «την προσήλωσή τους στην προστασία των εθνικών στρατηγικών συμφερόντων στον πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό, επιστημονικό και βιομηχανικό τομέα».

Οι επίδοξοι «Τζέιμς Μποντ» οφείλουν να έχουν «εξειδικευμένη κατάρτιση κι εκπαίδευση σε ορισμένους τομείς, όπως για παράδειγμα οι ανθρωπιστικές επιστήμες, η οικονομία, τα νομικά, οι διεθνείς σχέσεις».

Απαιτούνται ακόμα «τεχνικές γνώσεις, αυξημένη γνώση γλωσσών, ικανότητες ανάλυσης, εμπειρία σε, ή και σε, ξένους οργανισμούς και τομείς.

Επίσης αποδεδειγμένες ικανότητες σε διάφορους τομείς της κυβερνοασφάλειας, όπως η έρευνα, η παρακολούθηση, η ανάλυση και η αποτροπή των απειλών».

Τα βιογραφικά των υποψηφίων θα τεθούν υπό λεπτομερή ανάλυση και επιλογή,ενώ σε δεύτερο επίπεδο θα εξετασθεί ο επαγγελματισμός, η εμπιστευτικότητα και το ασφαλές προφίλ τους.

Βέβαια ο ανοικτός διαγωνισμός δεν αποτελεί το μόνο τρόπο για τη στρατολόγηση στελεχών των μυστικών υπηρεσιών, καθώς ανοικτός παραμένει ακόμη ο δίαυλος μίας εθελούσιας συμμετοχής ενδιαφερομένων στον ιστότοπο «συνεργάσου μαζί μας» (lavora con noi), ενώ όπως και στο παρελθόν ενεργό είναι το «scouting» μεταξύ φερέλπιδων νέων μέσα στα ιταλικά πανεπιστήμια, που στο παρελθόν είχε καταλήξει στην στρατολόγηση περίπου πενήντα νέων Ιταλών 007.

Σχετικά άρθρα