Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ισλαμιστές αμφισβητούν τη νίκη Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Οι ισλαμιστές αμφισβητούν τη νίκη Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Εκρέμ Ιμάμογλου, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Κωνσταντινούπολη, Τουρκία,

Το ισλαμικό κόμμα AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφισβητεί τη νίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου στις δημοτικές εκλογές για την Κωνσταντινούπολη.

Ο ποντιακής καταγωγής Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι έχασε την Κωνσταντινούπολη από ένα άλλο Πόντιο, τον κεμαλικό Ιμάμογλου.

Οι ισλαμιστές αποφάσισαν να καταθέσουν προσφυγές κατά των αποτελεσμάτων και στις 39 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης, αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, αφού ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης έχει το προβάδισμα στις ψήφους, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα.

Στην Κωνσταντινούπολη, ο υποψήφιος για τη δημαρχία του κύριου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Εκρέμ Ιμάμογλου και ο αντίπαλός του του AKP πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσαν αμφότεροι πως ο Ιμάμογλου προηγείται κατά περίπου 25.000 ψήφους.

Αμφότερα τα κόμματα είχαν νωρίτερα ανακοινώσει πως νίκησαν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το κόμμα AKP έχει δηλώσει πως θα κάνει χρήση του δικαιώματός του να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα εκεί όπου υπήρξαν παρατυπίες κατά την ψηφοφορία. Η προθεσμία για προσφυγές εκπνέει στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Διαβάστε πατώντας ΕΔΩ για την ποντιακή καταγωγή του Ιμάμογλου…

Σχετικά άρθρα