Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μανιακός μαχαιρώνει περαστικούς στο Λονδίνο – Πέντε επιθέσεις σε τέσσερις ημέρες

Μανιακός μαχαιρώνει περαστικούς στο Λονδίνο – Πέντε επιθέσεις σε τέσσερις ημέρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Λονδίνο,

Η Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ερευνά ένα πέμπτο περιστατικό μαχαιρώματος σε μια περιοχή του βόρειου Λονδίνου σε διάστημα τεσσάρων ημερών, καθώς οι Αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη ραγδαία αύξηση αυτού του είδους των εγκλημάτων στη Βρετανία.

Τέσσερις άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην περιοχή Έντμοντον του βορειοδυτικού Λονδίνου.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με την τρομοκρατία και ότι πρόκειται για έναν δράστη, καθώς οι περιγραφές που δίνουν τα θύματα μοιάζουν.

Η πιο πρόσφατη επίθεση σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στη οδό Φέρφιλντ εναντίον ενός 29χρονου άνδρα, ο οποίος φέρει ελαφρά τραύματα.

Μέσα σε δέκα ώρες το Σαββατοκύριακο μία γυναίκα και τρεις άνδρες δέχθηκαν επίθεση.

Κάποιος τους πλησίασε από πίσω την ώρα που περπατούσαν μόνοι τους και τους μαχαίρωσε.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα θύματα φαίνεται να έχουν επιλεγεί τυχαία.

Δύο άνδρες έχουν συλληφθεί και παραμένουν υπό κράτηση.

Το πρώτο θύμα, μια 45χρονη γυναίκα, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την επίθεση που δέχθηκε το Σάββατο.

Τέσσερις ώρες αργότερα μαχαιρώθηκε ένας 52χρονος άνδρας, ο οποίος έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Το επόμενο θύμα ήταν ένας 23χρονος ο οποίος επίσης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού μαχαιρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

«Γνωρίζω ότι τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην κοινότητα και ότι αυτό το περιστατικό θα προκαλέσει περισσότερη αγωνία», δήλωσε σήμερα ο αστυνομικός Λουκ Μαρκς.

Τη Δευτέρα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προήδρευσε μιας ειδικής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η ραγδαία αύξηση των εγκλημάτων με μαχαίρι στη Βρετανία.

Το 2018 καταγράφηκαν 285 θανατηφόρα μαχαιρώματα στην Αγγλία και την Ουαλία, ο μεγαλύτερος αριθμός εδώ και περισσότερα από 70 χρόνια οπότε άρχισαν να υπάρχουν σχετικά αρχεία.

Σχετικά άρθρα