Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν έχασε την Κωνσταντινούπολη με 27.315 ψήφους στο 99,6%

Ο Ερντογάν έχασε την Κωνσταντινούπολη με 27.315 ψήφους στο 99,6%
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Εκρέμ Ιμάμογλου, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία,

Το εκλογικό θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται ότι τελειώνει, με τους ισλαμιστές να χάνουν την Πόλη.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, το είχε προαναγγείλει:

«Εγώ είμαι ο νικητής της Κωνσταντινούπολης».

Όπως φαίνεται, αυτό πράγματι συνέβη.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπιναλί Γιλντιρίμ, γνώρισε την ήττα στις εκλογές και έτσι το ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) βρέθηκε να χάνει και τη δεύτερη μεγάλη πόλη, μετά την Άγκυρα.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια μεγάλη ήττα για τους υποψηφίους του Τούρκου προέδρου στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 31 Μαρτίου στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Τουρκία, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι αυτός που κέρδισε την Κωνσταντινούπολη.

Όπως αναφέρθηκε, από την ανακοίνωση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου έγινε γνωστό πως με 99,6% των καταμετρημένων ψήφων, ο Εκρέμ Ιμάμογλου συγκέντρωσε 4.157.505 ψήφους και ο Γιλντιρίμ περίπου 27.000 λιγότερες, 4.130.190 ψήφους.

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος είχε φανεί πως παραδεχόταν την ήττα στην Κωνσταντινούπολη.

Σε ομιλία του προς υποστηρικτές του στην Άγκυρα, ο Ερντογάν φάνηκε να αναγνωρίζει πως το κόμμα του μπορεί να έχασε την Κωνσταντινούπολη, ωστόσο επέμεινε ότι οι περισσότεροι επιμέρους δήμοι της παρέμειναν στα χέρια του AKP.

«Ακόμη κι αν ο λαός μας μάς πήρε τον [μητροπολιτικό] δήμο, έδωσε τους περισσότερους [επιμέρους] δήμους στο AKP», είπε και πρόσθεσε ότι θα υποβληθούν προσφυγές εναντίον των αποτελεσμάτων, όπου κριθεί ότι απαιτείται.

Τα τελικά αποτελέσματα, ανακοίνωσε το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο, θα δοθούν σε τρεις ημέρες.

Να σημειωθεί ότι το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANADLOLU σταμάτησε να μεταδίδει αποτελέσματα από την Κωνσταντινούπολη στο 98% των εκλογικών τμημάτων.

Να σημειωθεί ότι εκλογές στην Τουρκία θα γίνουν ξανά σε τέσσερα χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει μέχρι τότε αρκετό χρόνο για να γυρίσει το παιχνίδι υπέρ του ή να οδηγήσει την Τουρκία στο απόλυτο χάος.

Σχετικά άρθρα