Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπηρεσιακή κυβέρνηση στην Αλγερία διόρισε ο πρόεδρος Μπουτεφλίκα

Υπηρεσιακή κυβέρνηση στην Αλγερία διόρισε ο πρόεδρος Μπουτεφλίκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλγερία, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα,

Ο πρόεδρος της Αλγερίας διόρισε την Κυριακή νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Νουρεντίν Μπεντουί, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις 11 Μαρτίου, ενώ διατήρησε στη θέση του τον υφυπουργό Άμυνας Άχμεντ Γκάιντ Σάλαχ παρότι ζήτησε την αποπομπή του Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

Από τα 27 μέλη της κυβέρνησης μόνο τα έξι προέρχονται από το παλιό υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας που μεταδόθηκε από το πρακτορείο APS.

Σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο των υπουργών που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού, ο στρατηγός Σάλαχ, παραμένει υφυπουργός Άμυνας.

Για να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Αλγερία εδώ και ένα μήνα ο Σάλαχ πρότεινε την Τρίτη να κηρυχθεί ο Μπουτεφλίκα ανίκανος να ασκεί τα καθήκοντά του, όπως προβλέπεται από το άρθρο 102 του Συντάγματος.

Στο μεταξύ η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Αλγερίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι απαγορεύει για ένα μήνα την προσγείωση και την απογείωση όλων των ιδιωτικών αεροσκαφών που ανήκουν σε Αλγερινούς πολίτες.

Η αγόρευση ισχύει ως τις 30 Απριλίου, όμως η υπηρεσία δεν διευκρίνισε τους λόγους που την ώθησαν να λάβει την απόφαση αυτή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα αλγερινά μέσα ενημέρωσης, στόχος των Αρχών είναι να εμποδίσουν Αλγερινούς, που ενδέχεται να γίνουν στόχος ερευνών, να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Το βράδυ ένας σημαντικός Αλγερινός επιχειρηματίας, ο Άλι Χαντάντ, που ανήκει στον στενό κύκλο του Μπουτεφλίκα, συνελήφθη την ώρα που προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα με την Τυνησία.

Οι λόγοι της σύλληψης του Χαντάντ, προέδρου της σημαντικότερης ιδιωτικής κατασκευαστής εταιρείας της Αλγερίας, ο οποίος παραιτήθηκε την Πέμπτη από την Ένωση Εργοδοτών, δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Σχετικά άρθρα