Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο βάρβαρος Ερντογάν θα κάνει «αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις» στην Αγία Σοφία

Ο βάρβαρος Ερντογάν θα κάνει «αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις» στην Αγία Σοφία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγία Σοφία, Κωνσταντινούπολη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζαμί, Τουρκία,

Δεν αρκείται στο να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Θέλει να κάνει και αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις.

Ο βάρβαρος, ο άξεστος, ο απολίτιστος, θα κάνει αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις σε ένα αρχαίο μνημείο 1482 ετών.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε αρχιτεκτονικές μετατροπές εντός της Αγίας Σοφίας, ώστε να αποκτήσει πνευματική ατμόσφαιρα ο χώρος αν και είπε πως αρχικά μετά τις εκλογές θα γίνει αλλαγή του ονόματος από μουσείο σε τζαμί και αργότερα θα δουν και το θέμα της προσευχής.

Στη συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι ΤΡΤ, ο Τούρκος Πρόεδρος σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων διερωτήθηκε εάν η Αγία Σοφία είναι μουσείο ή τζαμί, λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να λυθεί αυτό.

«Η Αγία Σοφία κέρδισε το καθεστώς του μουσείου πρόσφατα.

»Πρώτα πρέπει να αποδώσουμε στην Αγία Σοφία την πραγματική της ταυτότητα.

»Ποια είναι αυτή; Τζαμί.

»Αυτό πρέπει να το διευθετήσουμε. Μετά λένε ότι στο Σουλτάναχμετ (Μπλε Τζαμί) η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά επειδή η Αγία Σοφία βρίσκεται στο καθεστώς της Αγίας Σοφίας μπαίνει κανείς με εισιτήριο. Εμείς είπαμε αυτό μπορεί να διευθετηθεί».

«Γι αυτό για να γίνει δωρεάν η είσοδος στην Αγία Σοφία πρέπει να γίνουν κάποιες σοβαρές αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις εντός.

»Σε αυτές τις αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις αναφέρθηκα και για να είναι πιο άνετη η είσοδος πρέπει να γίνει έλεγχος του δαπέδου, και μαζί με τον έλεγχο του δαπέδου να γίνει βήμα που να προσδίδει την πραγματική πνευματική ατμόσφαιρα στο χώρο.

»Γι αυτό και είπαμε ότι μετά τις εκλογές θα καθίσουμε να δουλέψουμε, να κάνουμε βήματα με βάση τον νόμο και να μετατρέψουμε την Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί.

»Ο οδικός μας χάρτης και τα σχέδιά μας για το θέμα της προσευχής θα τα κάνουμε με βάση αυτό αργότερα.

»Πρώτα ο θεός θα προχωρήσουμε αυτή τη διαδικασία με αυτό τον τρόπο», ανέφερε.

Σε κλίμα πόλωσης οι εκλογές

Οι νέες δηλώσεις Ερντογάν για την Αγία Σοφία έγιναν λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις τοπικές εκλογές στην Τουρκία οι οποίες θα διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου σε κλίμα έντονης πόλωσης με τους «εχθρούς» στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Περίπου 57 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τους τοπικούς άρχοντες σε 81 επαρχίες σε όλη τη χώρα.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η διαδικασία, χιλιάδες εθελοντές από όλο το πολιτικό φάσμα και ανεξάρτητες ομάδες παρατηρητών θα επιβλέπουν την καταμέτρηση, ενώ πάνω από μισό εκατομμύριο προσωπικό ασφαλείας θα βρίσκεται σε επιφυλακή, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, συμπεριλαμβανομένων 7.000 περιοχών όπου το κουρδικό ΡΚΚ θεωρείται «απειλή».

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το κυβερνών κόμμα θα χάσει την πρωτεύουσα Άγκυρα, ενώ στην Κωνσταντινούπολη, ο πρώην πρωθυπουργός Γιλντιρίμ δεν είναι σίγουρος για τη νίκη.

Διαβάστε ΕΔΩ: Αρχίζει η αντιστροφή μέτρηση για την Τουρκία

Σχετικά άρθρα