Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί η Αλβανία δημεύει τα χωράφια-φιλέτα των Ελλήνων και της Εκκλησίας

Γιατί η Αλβανία δημεύει τα χωράφια-φιλέτα των Ελλήνων και της Εκκλησίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αλβανία, δηλαδή το καθεστώς Ράμα, δημεύει φιλέτα γης ιδιοκτησίας της ελληνικής εθνικής μειονότητας για… «τουριστική ανάπτυξη».

Από μόνο του είναι εξωφρενικό -ακόμα κι εάν ήταν νόμιμο- μια κυβέρνηση να δημεύει γη για να την πουλήσει στη συνέχεια σε ιδιώτες για «ανάπτυξη».

Οι κυβερνήσεις δημεύουν γη για το δημόσιο, δηλαδή στο όνομα του λαού και για τον λαό. Όχι για να κάνουν real estate.

Στην Αλβανία το θέμα είναι πιο περίπλοκο.

Η τυραννίδα του Χότζα είχε δημεύσει τις περιουσίες όλων των πολιτών.

Διότι ήταν κατά της ιδιοκτησίας. Τέτοιες απίθανες δοξασίες είχαν αυτοί οι τυραννίσκοι.

Όταν μετά από πολλά χρόνια οι τύραννοι κατέρρευσαν και η Αλβανία είπε να γίνει «δημοκρατία», το κράτος δεν επέστρεψε τις περιουσίες στους πολίτες.

Έτσι, το αλβανικό πολιτικό σύστημα, που είναι από τα πιο διεφθαρμένα παγκοσμίως, κάνει real estate με τις περιουσίες του λαού.

Να σημειωθεί ότι το καθεστώς Ράμα δεν κλέβει μόνο τη γη Ελλήνων μειονοτικών.

Αρπάζει και των Αλβανών που είχαν την ατυχία να κατέχουν «φιλέτα» που ορέγονται οι συμμορίες.

Η Χειμάρρα είναι εδώ και τέσσερα χρόνια -τουλάχιστον- στο στόχαστρο του Ράμα για «τουριστική ανάπτυξη».

Έχουν σημειωθεί πολλές τοπικές εντάσεις, ενώ η Ελλάδα έχει θέσει όρο στην Αλβανία, για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, τον σεβασμό της ιδιοκτησίας.

Τι συνέβη τον τελευταίο χρόνο

Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, πριν ένα χρόνο η κυβέρνηση στα Τίρανα πάγωσε τη διαδικασία επιστροφής των τίτλων ιδιοκτησίας στα παραθαλάσσια «φιλέτα».

Δηλαδή, πάγωσε τη διαδικασία της επίσημης επιστροφής των τίτλων τους στους ιδιοκτήτες τους.

Επαναλαμβάνουμε, η κομμουνιστική τυραννίδα είχε δημεύσει όλη την ιδιωτική περιουσία στην Αλβανία.

67 χάρτες το μεγάλο πάρτι

Πρόσφατα, δημοσιεύθηκε στην αλβανική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έγγραφο που περιέχει τουλάχιστον 67 χάρτες.

Αυτοί περιλαμβάνουν τις περιοχές που αναστέλλεται η μεταβίβαση της κυριότητας στους κύριους δικαιούχους γεωργικών εκτάσεων.

Αυτά τα χωράφια φιλέτα, πολλά προαιώνιες ελληνικές ιδιοκτησίες, μετατρέπονται σε περιοχές τουριστικής ανάπτυξης για την υποστήριξη επενδυτικών σχεδίων για τον τουρισμό.

Δηλαδή, η κυβέρνηση δεν επιστρέφει στους χωριάτες τα χωράφια που τους πήρε η τυραννίδα και αποφασίζει να τα πουλήσει σε ιδιώτες.

Για να φτιάξουν ξενοδοχεία, μπαράκια, «ανάπτυξη» και όπως καταγγέλλεται, να ξεπλυθεί και χρήμα από ναρκωτικά.

Αλβανικά δημοσιεύματα γράφουν ότι με τον τρόπο αυτό, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να αναστείλει τη διαδικασία για τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας των δικαιούχων στις γεωργικές εκτάσεις από τις πρώην γεωργικές επιχειρήσεις και να τα μεταφέρει στον τομέα προτεραιότητας για την τουριστική ανάπτυξη.

Προκειμένου να υποστηρίξει επενδυτικά σχέδια στον τουρισμό, σύμφωνα με τον χάρτη που επισυνάπτεται με την απόφαση όπως δημοσιεύεται από το αρμόδιο Ίδρυμα το οποίο διαχειρίζεται η Κρατική Αρχή Γεωπεριφερειακών Πληροφοριών(ASIG), μέχρι την μεταβίβασή τους σε κρατικά ακίνητα, σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ν. 93/2015 «περί Τουρισμού» όπως τροποποιήθηκε με άλλες εφαρμοστέες υποπαραγράφους.

(Σημείωση του Βαλκανικού Περισκοπίου: Με λίγα λόγια, η αλβανική κυβέρνηση αναστέλλει την απονομή τίτλων ιδιοκτησίας τους δικαιούχους της ακίνητης περιουσίας και τη μεταβιβάζει σε κρατική περιουσία, προκειμένου να την πουλήσει σε ιδιώτες που θα την οικοδομήσουν για τουριστικούς σκοπούς.

Μεταξύ αυτών είναι περιουσίες της ελληνικής εθνικής μειονότητας, της κοινότητας της Χειμάρρας, της Εκκλησίας κλπ.).

Όλη παραλία σε Νότια Αλβανία και Βόρεια Ήπειρο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι χάρτες που επισυνάπτονται με την παρούσα απόφαση περιλαμβάνουν ακίνητη περιουσία σε κτηματολογικές ζώνες στην παράκτια γραμμή Αυλώνα – Αγίων Σαράντα.

Έτσι, συνεχίζει το δημοσίευμα, αναστέλλονται οι διαδικασίες μεταβίβασης κυριότητας των πρώην γεωργικών εκτάσεων στους ιδιώτες.

Αυτές μεταφέρονται με τη μορφή της απαλλοτρίωσης (δήμευσης) στο κράτος.

Η απόφαση ισχύει για τις περιοχές Σκόντρα, Λέζα, Κουρμπίν, Δυρράχιο, Καβάγια, Ρογκοζίνα, Ντιβιάκα, Φίερ, Αυλώνα, Χειμάρρα, Άγιοι Σαράντα και Κονίσπολη.

Ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή, μόλις ενημερώθηκε για τις αποφάσεις της αλβανικής κυβέρνησης, διαμήνυσε το καθεστώς Ράμα ότι έχει «τελειώσει».

Εθνοκάθαρση

Οι Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου καταγγέλλουν εθνοκάθαρση εις βάρος τους.

Όπως λένε, η αρπαγή της γης τους αποσκοπεί, πέρα από τη ληστεία και το οικονομικό όφελος, στην εκρίζωσή τους από τις αρχαίες εστίες τους.

Ράμα ο εξωμότης

Ο Έντι Ράμα δεν είναι Αλβανός. Είναι Έλληνας εξωμότης.

Ο πατέρας του ήταν Βλάχος και η μητέρα του Χειμαρριώτισσα.

Παππούς του Έντι Ράμα, από τη μητέρα του, ήταν ο Χειμαρριώτης υπουργός της τυραννίδας Σπύρος Κολέκας.

Ο Σπύρος Κολέκας ήταν ο μοναδικός Χειμμαριώτης που συνεργάστηκε ως υπουργός και αντιπρόεδρος με το καθεστώς και πρωταγωνίστησε στους διωγμούς των Ελλήνων.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές

Αφαιρέθηκε, τελικώς, από την ιστοσελίδα της αλβανικής Εφημερίδας της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ που θα επέτρεπε την αυθαίρετη κρατικοποίηση γαιών που ανήκουν σε Έλληνες ομογενείς στην περιοχή της Χειμάρρας.

Αυτό αποσαφήνισαν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Οι ίδιες τόνισαν ότι ήταν «ιδιαίτερα σαφής και η χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

»Η οποία δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας από την αλβανική ηγεσία, όσον αφορά την προϋπόθεση να σεβαστεί απόλυτα τα δικαιώματα και δη τα περιουσιακά των Ελλήνων ομογενών».

Εξάλλου, «οι θέσεις της Ελλάδας αλλά και της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία έχουν εκφρασθεί επανειλημμένως και με σαφήνεια σε όλα τα επίπεδα».

Τώρα, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, μετά την αφαίρεση του ΦΕΚ «μένει να φανεί αν η κίνηση αυτή ήταν το πρώτο βήμα για την πλήρη ανάκληση των απαράδεκτων αποφάσεων που στοχοποιούν την ελληνική μειονότητα και την περιουσία της.

»Αποφάσεις που υπονομεύουν ανεπανόρθωτα την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

»Μια προοπτική που έχει ως προϋπόθεση τον πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των μειονοτήτων που διαβιούν στην Αλβανία.

»Αναμένουμε να αποτυπωθεί και στους εφαρμοστικούς νόμους για τις μειονότητες».

Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ…

Σχετικά άρθρα