ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόρεια Μακεδονία: Ο Ιβανόφ τίμησε τους Τούρκους με τη «Χάρτα της Μακεδονίας»

Βόρεια Μακεδονία: Ο Ιβανόφ τίμησε τους Τούρκους με τη «Χάρτα της Μακεδονίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Βόρεια Μακεδονία ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου και ο δεύτερος στις 5 Μαΐου.

Μέχρι τότε πρόεδρος στη χώρα θα είναι ο τουρκόφιλος (και ρωσόφιλος) «αρχαιομακεδόνας» Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Ένας εχθρός της Ελλάδας, που είχε αποδεχτεί να παραχωρηθεί στρατιωτική βάση στην Τουρκία στο έδαφος της χώρας του.

Μια βάση με τανκς και στρατιωτικά επιθετικά ελικόπτερα, μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη, για να απειλείται η συμπρωτεύουσα.

Αυτοί οι σχεδιασμοί ναυάγησαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο Ιβανόφ δεν έχει υπογράψει.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ λέγεται ότι μόλις πάψει να είναι πρόεδρος θα εγκαταλείψει τη Βόρεια Μακεδονία και θα μετακομίσει στην Τουρκία.

Θα βρει καταφύγιο εκεί, όπου του έχει προταθεί να διδάξει σε κάποιο πανεπιστήμιο.

Μέχρι τότε φροντίζει να επιβεβαιώνει στους Τούρκους πόσο υποτελής τους είναι.

Απένειμε τη «Χάρτα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» σε τουρκικό οργανισμό.

Χώρα «Μακεδονία» δεν υπάρχει, έχει μετονομαστεί σε Βόρεια Μακεδονία, ο Ιβανόφ όμως δουλεύει πλέον για την επόμενη ημέρα του, που πλησιάζει.

Μια «Χάρτα» στους Τούρκους

O πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, απένειμε τη «Χάρτα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» στην τουρκική υπηρεσία συνεργασίας και συντονισμού – ΤΙΚΑ.

Η αναγνώριση χορηγείται για τη σημαντική συμβολή της ΤΙΚΑ «στην προώθηση των Μακεδόνων πολιτών και την ανάπτυξη των θεσμικών ικανοτήτων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και την προώθηση των φιλικών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ της Μακεδονίας και της Τουρκίας», σημειώνει το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Makfax.

Ο πρόεδρος Ιβάνοφ τόνισε ότι η ΤΙΚΑ στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» έχει επενδύσει πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ σε 900 έργα στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος, των υποδομών και σε άλλους τομείς.

Ως ένα από τα πιο σημαντικά έργα που χρηματοδοτούνται από τον Τουρκικό Οργανισμό Συνεργασίας και Συντονισμού, ο πρόεδρος υπογράμμισε τα έργα κατασκευής του παιδικού κέντρου έκτακτης ανάγκης και την αποκατάσταση της μονάδας εντατικής θεραπείας στην κλινική των παιδιών, τα οποία ξεκίνησαν από τη σύζυγο του προέδρου, Μάγια Ιβάνοβα.

Αυτός ο «Χάρτης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» ευχαριστεί πολύ εκ μέρους γονέων, παιδιών, δασκάλων και μαθητών και όλων εκείνων που ένιωσαν την αλληλεγγύη του φίλου τουρκικού λαού μέσω της τουρκικής Υπηρεσία Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος της ΤΙΚΑ, Σερντάρ Τσαμ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη εξ ονόματος ολόκληρου του οργανισμού για την τιμή και το βραβείο.

«Νιώθω πολύ αγάπη για τη Μακεδονία, τον μακεδονικό λαό και όλους τους ανθρώπους εδώ και με τη σημαντική αυτή αναγνώριση αισθάνομαι μεγαλύτερη την ευθύνη για την προσφορά μας», είπε ο Τσαμ.

«Όμορφη Τουρκοκρατία»

Ο Γκιόρκι Ιβάνοφ έχει αναπολήσει πολλές φορές την εποχή της Τουρκοκρατίας.

Όπως έχει πει, ήταν μια παραδειγματική εποχή ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Όχι στις Πρέσπες

O Γκιόργκι Ιβάνοφ, δεν έχει υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη για τη χώρα του.

Έτσι, δεν χρησιμοποιεί την ονομασία Βόρεια Μακεδονία, αλλά μόνο την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Δεν υπογράφει νόμους που ψηφίζονται από το κοινοβούλιο των Σκοπίων που αναφέρονται στη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Έχει, μάλιστα, δηλώσει ότι έχει ορκισθεί ως πρόεδρος της «Μακεδονίας» και όχι της «Βόρειας Μακεδονίας» και τέτοιος θα παραμείνει μέχρι το τέλος της θητείας του.

Σχετικά άρθρα