Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη τζιχαντιστής στην Ουγγαρία – Ισχυρίζεται ότι είναι πράκτορας των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών

Συνελήφθη τζιχαντιστής στην Ουγγαρία – Ισχυρίζεται ότι είναι πράκτορας των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ουγγαρία, Πράκτορες, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ένα θρίλερ εξελίσσεται στην Ουγγαρία με τη σύλληψη ενός τζιχαντιστή, ο οποίος ισχυρίζεται πως δούλεψε για λογαριασμό των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, γράφει η ουγγρική εφημερίδα Magyar Nemzet.

Πρόκειται για τον Χασάν Φ., που συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, καθώς είχε στην κατοχή του πλαστό ελληνικό διαβατήριο.

Κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο την Κυριακή ο συριακής εθνικότητας άνδρας ισχυρίστηκε πως ήταν πρόθυμος να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις διασυνδέσεις του με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, υπό τον όρο ότι όλοι οι αστυνομικοί θα αποχωρούσαν από το δικαστήριο. Το αίτημά του, ωστόσο, απορρίφθηκε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πηγές των βελγικών μυστικών υπηρεσιών, ο κρατούμενος τζιχαντιστής είχε κάνει τρία ταξίδια στο Βέλγιο με τα χαρτιά που έλαβε από την Ελλάδα.

Έλαβε άσυλο στην Ελλάδα το 2016, η οικογένειά του ζει ακόμη στη χώρα μας με τον ίδιο να είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Οι ανακριτές, διαπίστωσαν επίσης πως ο εν λόγω άνδρας ήταν μεσαίο στέλεχος της τζιχαντιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Τον Μάρτιο του 2015, άνδρες υπό τις εντολές του, αποκεφάλισαν ή έκαψαν ζωντανούς 37 με 44 ανθρώπους στο χωρίο Μαμπούζα, κοντά στην πόλη Χομς.

Οι ουγγρικές Αρχές υποψιάζονται πως ο Χασάν Φ. έλαβε μέρος σε ακόμη μια αιματοχυσία το 2016, αλλά οι εν λόγω πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από άλλες πηγές.

Σχετικά άρθρα