Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανική στρατιωτική φάλαγγα με 150 φορτηγά μετέφερε όπλα στους Κούρδους

Αμερικανική στρατιωτική φάλαγγα με 150 φορτηγά μετέφερε όπλα στους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Μια μεγάλη αμερικανική στρατιωτική φάλαγγα εισήλθε στη βόρεια Συρία την περασμένη εβδομάδα, μεταδίδει το Al Masdar News, επιβεβαιώνοντας ότι οι Αμερικανοί δεν φεύγουν από τη χώρα.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, που επικαλείται αναφορά από την επαρχία της Χασάκα (βορειοανατολική Συρία), μια αμερικανική φάλαγγα αποτελούμενη από 150 φορτηγά εισήλθε στη Συρία από το πέρασμα Σιμάλκα στα σύνορα με το Ιράκ.

Μετέφερε μεγάλο φορτίο οπλισμού με αποδέκτες τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που ελέγχουν το 1/3 της συριακής επικράτειας.

Την περασμένη Πέμπτη οι SDF απελευθέρωσαν και το τελευταίο έδαφος που κατείχε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανατολικά του Ευφράτη, στην περιοχή του χωριού Μπαγούζ.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) διεξάγουν τώρα εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα εδάφη που ελέγχουν για να εκριζώσουν εν υπνώσει πυρήνες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Την ίδια ώρα η Τουρκία συνεχίζει να χαρακτηρίζει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) τρομοκρατική οργάνωση και να διακηρύττει ότι στόχος της είναι η εισβολή στα συριακά εδάφη που ελέγχουν για να τις πολεμήσει.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι μια συμμαχική ένοπλη δύναμη Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων δημοκρατικών που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα