Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λάμπσντορφ: «Έχουν δίκιο οι Αμερικανοί που θεωρούν τη Γερμανία αναξιόπιστη»

Λάμπσντορφ: «Έχουν δίκιο οι Αμερικανοί που θεωρούν τη Γερμανία αναξιόπιστη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, Αμερικανική Πρεσβεία, Γερμανία, Διπλωματικό Σώμα, Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ρίτσαρντ Γκρένελ,

Σχετικά με την κριτική που ασκεί ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Βερολίνο Ρίτσαρντ Γκρενέλ για την αποτυχία της Γερμανίας να φθάσει τους στόχους αμυντικών δαπανών που έχουν συμφωνηθεί στο ΝΑΤΟ, o αρμόδιοw των Φιλελευθέρων (FDΡ) για την εξωτερική πολιτική, Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, μιλώντας στη «Die Welt» παραδέχεται ότι υπήρξαν κάποιες υπερβολές από όλες τις πλευρές σε ό,τι αφορά τις διατυπώσεις, σημειώνει μάλιστα ότι διαφωνεί με τον αντιπρόεδρο του κόμματός του Βόλφγκανγκ Κουμπίκι που ζήτησε την αποπομπή του Αμερικανού διπλωμάτη και τάσσεται υπέρ της συνέχισης του διαλόγου με τις ΗΠΑ.

«Υπό μία έννοια, ένας πρέσβης όπως ο Γκρενέλ είναι πραγματικά παραγωγικός.

»Καθιστά σαφές στο Βερολίνο ότι η Ουάσιγκτον έχει πολιτικά αλλάξει θεμελιωδώς.

»Με τις απολύτως σαφείς δηλώσεις του κάποιοι στο Βερολίνο θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν τις ψευδαισθήσεις ότι με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ απλώς υπήρξε μια μικρή παράκαμψη.

»Ο Γκρενέλ είναι κάποιος που σκέφτεται και συμπεριφέρεται πολύ συναφώς με τον Ντόναλντ Τραμπ.

»Είναι αυθεντικός εκπρόσωπος της κυβέρνησής του.

»Κι αυτό δεν είναι κακό για έναν πρέσβη», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Λάμπσντορφ.

Προσθέτει παράλληλα ότι οι Αμερικανοί έχουν δίκιο στην κριτική τους έναντι της Γερμανίας, η οποία, όπως έγραψαν οι New York Times δεν θέτει σε κίνδυνο μόνο τις αμερικανογερμανικές σχέσεις, αλλά και τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρώπη.

«Επί της ουσίας ο πρέσβης Γκρενέλ είχε απόλυτο δίκιο: η Γερμανία δεν κρατά τον λόγο της σε ό,τι αφορά τις αμυντικές δαπάνες.

»Και όποιος πιστεύει ότι αυτοί οι ισχυρισμοί θα εξαφανιστούν εάν φύγει από τον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ, κάνουν λάθος.

»Οι Δημοκρατικοί βλέπουν το θέμα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

»Η Γερμανία δεν είναι πλέον αξιόπιστος εταίρος.

»Η κυβέρνηση, παρά τις δηλώσεις για την διεθνή συνεργασία, δεν τηρεί την δέσμευσή της και με τις πράξεις της δείχνει το ακριβώς αντίθετο», τονίζει.

Κριτική για τη στάση της καγκελαρίου Μέρκελ όμως ασκεί ο κ. Λάμπσντορφ και σε ό,τι αφορά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, κάνοντας λόγο για «τεχνάσματα της CDU προκειμένου εν όψει ευρωεκλογών να καλυφθεί το γεγονός ότι οι Χριστιανοδημοκράτες είναι απολύτως αναξιόπιστοι».

Σχετικά άρθρα