Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Χάος» στη Γερμανία σε περίπτωση «άτακτου» Brexit

«Χάος» στη Γερμανία σε περίπτωση «άτακτου» Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, Βρετανία, Γερμανία, Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο,

«Χάος» αναμένεται στη Γερμανία σε περίπτωση «άτακτου» Brexit, σύμφωνα με τον αρμόδιο των Φιλελευθέρων (FDΡ) για την εξωτερική πολιτική, Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, ο οποίος εξηγεί ότι η κυβέρνηση είναι «αμελώς απροετοίμαστη» για τις συνέπειες.

Επίσης δικαιολογεί και την κριτική των ΗΠΑ για το ζήτημα των αμυντικών δαπανών του Βερολίνου και τονίζει ότι «η Γερμανία δεν είναι πλέον αξιόπιστος εταίρος».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Die Welt» ο κ. Λάμπσντορφ τονίζει ότι «οι 120.000 Βρετανοί που ζουν στη Γερμανία απλώς δεν γνωρίζουν τι θα συμβεί μετά την έξοδο της χώρας τους από την Ε.Ε.

»Αν για παράδειγμα θα εξακολουθήσουν να δικαιούνται επίδομα για τα παιδιά τους ή αν θα πρέπει να εγγραφούν στα μητρώα αλλοδαπών προκειμένου να μπορούν να μείνουν στην Γερμανία.

»Οδεύουμε προς το απόλυτο χάος».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ενός νέου δημοψηφίσματος για το Brexit, επισημαίνει ότι θα το ήθελε, αλλά δεν το θεωρεί ιδιαίτερα πιθανό, ενώ τονίζει ότι και μια απόρριψη του αποτελέσματος του πρώτου δημοψηφίσματος θα προκαλούσε κρίση δημοκρατικών θεσμών στην Βρετανία.

Σχετικά άρθρα