Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ισλαμικό Κράτος «είναι αποτυχημένοι και θα είναι πάντα αποτυχημένοι»

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ισλαμικό Κράτος «είναι αποτυχημένοι και θα είναι πάντα αποτυχημένοι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντόναλντ Τραμπ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Το τέλος του «χαλιφάτου» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος χαιρέτισε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν σε «εγρήγορση» μπροστά στην κυριότερη τζιχαντιστική οργάνωση στον κόσμο.

«Είμαι ευτυχής που ανακοινώνω πως μαζί με τους εταίρους μας στον διεθνή συνασπισμό, μεταξύ αυτών τις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι ΗΠΑ απελευθέρωσαν όλα τα εδάφη που ήλεγχε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ, το 100% του “χαλιφάτου”» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε σχετική ανακοίνωση.

«Θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση έως τη στιγμή που η οργάνωση ηττηθεί, σε όποια περιοχή κι αν επιχειρεί» σημείωσε.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους εταίρους και συμμάχους μας για συντρίψουμε ολοκληρωτικά τους εξτρεμιστές ισλαμιστές τρομοκράτες» υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είπε, απευθυνόμενος σε εκείνους που ενδεχομένως επιθυμούν να στρατολογηθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, ότι θα πεθάνουν.

«Προς όλους τους νέους ανθρώπους στο Διαδίκτυο, που πιστεύουν στην προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους, θα πεθάνετε, εάν ενταχθείτε στις τάξεις του» τόνισε ο Πρόεδρος.

«Αντ’ αυτού, σκεφτείτε πώς θα έχετε μια υπέροχη ζωή» είπε.

«Αν και περιστασιακά αυτοί οι δειλοί θα αναδυθούν εκ νέου, έχουν χάσει όλο το κύρος και την ισχύ τους.

»Είναι αποτυχημένοι και θα είναι πάντα αποτυχημένοι» υποστήριξε, τέλος, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σχετικά άρθρα