Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία επιτέθηκε με ελικόπτερα Mi-28 σε θέσεις της Τζαΐς Αλ Ιζά στη βορειοδυτική Συρία

Η Ρωσία επιτέθηκε με ελικόπτερα Mi-28 σε θέσεις της Τζαΐς Αλ Ιζά στη βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαΐς Αλ Ίζα, Τζιχαντιστές, Χάμα (Επιφάνεια),

Για πρώτη φορά φέτος, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποίησε επιθετικά ελικόπτερα για να πλήξει θέσεις των τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με το STEP News Agency, η Ρωσία χρησιμοποίησε ελικόπτερα Mi-28 για να βομβαρδίσει τους τζιχαντιστές στην κωμόπολη Αλ Λαταμνά στη επαρχία Χάμα.

Η Αλ Λαταμνά θεωρείται το κυρίως προπύργιο της οργάνωσης Τζαΐς Αλ Ιζά στα βόρεια της επαρχίας Χάμα.

Η Τζαΐς Αλ Ιζά στην Αλ Λαταμνά συχνά βομβαρδίζεται από το πυροβολικό του συριακού τακτικού στρατού.

Από τις αρχές Μαρτίου η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από επιθέσεις ενάντια στην Τζαΐς Αλ Ιζά και στη συριακή Αλ Κάιντα, την Ταχρίρ Αλ Σαμ, τόσο στα βόρεια της Χάμα όσο και στην επαρχία της Ιντλίμπ.

Παράλληλα, ο Συριακός Αραβικός Στρατός προετοιμάζεται να εξαπολύσει ευρεία επίθεση σε στόχους των ισλαμιστών εξεγερθέντων στα βόρεια της Χάμα και στην Ιντλίμπ.

Η Τζαΐς Αλ Ιζά σημαίνει στα ελληνικά «Στρατός της Δόξας».

Σχετίζεται ως οργάνωση με τον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν τη δημιουργία μιας αποστρατικοποιημένης ζώνης περιμετρικά της επικράτειας που ελέγχουν οι ισλαμιστές στη βορειοδυτική Συρία, η ηγεσία της οργάνωσης εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον πρόεδρο Ερντογάν για τη συμφωνία αυτή.

Η Τουρκία ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2018 ρόλο «ειρηνευτικής δύναμης» στην τήρηση της εκεχειρίας μεταξύ τζιχαντιστών και συριακού στρατού.

Στο πλαίσιο αυτού του ρόλου της οικοδόμησε δώδεκα οχυρά – παρατηρητήρια περιμετρικά της τζιχαντιστικής επικράτειας, μεταξύ τρομοκρατών και συριακού στρατού.

Η Ρωσία έχει ζητήσει από την Τουρκία να αφοπλίσει τους τζιχαντιστές εντός της περιοχής αυτής, όμως η Τουρκία δεν το έχει κάνει.

Οι τζιχαντιστές έχουν παραβιάσει πολλές φορές την εκεχειρία, εξαπολύοντας επιθέσεις κατά του συριακού στρατού και μέσα από την αποστρατικοποιημένη ζώνη.

Από τις αρχές Μαρτίου Ρωσία πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών αυτών, που απολαμβάνουν τουρκικής προστασίας.

Δείτε βίντεο με τα ρωσικά ελικόπτερα να βομβαρδίζουν την Τζαΐς Αλ Ιζά:

Σχετικά άρθρα