Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο υπ. Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας στην Τουρκία για να «αντιμετωπίσει» τα σχόλια Ερντογάν

Ο υπ. Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας στην Τουρκία για να «αντιμετωπίσει» τα σχόλια Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Γουίνστον Πίτερς, Νέα Ζηλανδία, Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σκοτ Μόρισον, Τζασίντα Άρντερν, Τουρκία,

Στην Τουρκία έφτασε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας Γουίνστον Πίτερς, για «ουσιώδεις», όπως ο ίδιος τις χαρακτήρισε, συνομιλίες, μετά τα εμπρηστικά σχόλια του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν για τα χτυπήματα του Μπρέντον Τάραντ σε δύο τεμένη, την περασμένη Παρασκευή, που άφησαν πίσω τους 50 νεκρούς και προκάλεσαν διπλωματική ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Θα θρηνήσουμε μαζί με τον τουρκικό λαό και θα έχουμε ουσιώδεις συνομιλίες όσο είμαστε εδώ» δήλωσε ο Πίτερς στους δημοσιογράφους, φτάνοντας στην Κωνσταντινούπολη.

Εκμεταλλευόμενος προεκλογικά τη δράση του 28χρονου Τάραντ, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα κάνει τον ύποπτο να πληρώσει εάν δεν το κάνει η Νέα Ζηλανδία, ενώ έδειξε και πάλι το βίντεο από τις επιθέσεις, στη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας.

Ο Πίτερς και ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το Reuters, θα συμμετάσχουν σε επείγουσα συνάντηση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν οι πυροβολισμοί στο Κράιστσερτς και η Ισλαμοφοβία.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν δήλωσε πως ο Πίτερς ταξιδεύει στην Τουρκία για να «αντιμετωπίσει» τα σχόλια του Ερντογάν σχετικά με τις επιθέσεις, και επανέλαβε σήμερα πως ήταν εκεί «για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα».

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον χαρακτήρισε νωρίτερα τα σχόλια του Ερντογάν «προσβλητικά» και κάλεσε τον Τούρκο πρεσβευτή για εξηγήσεις, αν και χθες αναγνώρισε «πρόοδο» στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Σχετικά άρθρα