Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ: Χρειαζόμαστε ένα συντεταγμένο Brexit – Θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε

Μέρκελ: Χρειαζόμαστε ένα συντεταγμένο Brexit – Θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Βρετανία, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο,

«Δυστυχώς, οκτώ ημέρες πριν από την επίσημη έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να σας πω ότι δεν έχουμε συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημα που μας απασχολεί εδώ και εβδομάδες – πώς θα γίνει το Brexit», δήλωσε εμφατικά η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και χαρακτήρισε «ατυχές» το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει εξευρεθεί τρόπος να προχωρήσει η συμφωνηθείσα διαδικασία.

Μιλώντας νωρίτερα ενώπιον του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι η αναβολή του Brexit μπορεί να γίνει μόνο υπό την προϋπόθεση ότι ως τότε η συμφωνία θα έχει εγκριθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο και τάχθηκε εκ νέου κατά μιας «άτακτης» εξόδου.

«Είμαι πιο πεπεισμένη από ποτέ ότι χρειαζόμαστε ένα συντεταγμένο Brexit», επισήμανε η Καγκελάριος και πρόσθεσε ότι ακόμη και μετά την έξοδο, η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να παραμείνει εταίρος της ΕΕ.

«Όχι τόσο κοντινός, όπως τα κράτη-μέλη, αλλά η πόρτα για μια στενή φιλική σχέση θα είναι από τη δική μας πλευρά ορθάνοιχτη», συμπλήρωσε.

Κατά την ίδια ομιλία της η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε ακόμη στην συζήτηση που διεξάγεται σχετικά με τις αμυντικές δαπάνες της Γερμανίας, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι του ΝΑΤΟ, για επένδυση ύψους 1,5% του ΑΕΠ στην άμυνα μέχρι το 2024.

«Το 1,5% αποτελεί υποχρέωση έναντι του ΝΑΤΟ.

»Εγγυώμαι ότι η γερμανική κυβέρνηση εγγυάται ότι θα ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της.

»Και αυτό απαιτεί προσπάθεια», δήλωσε η Καγκελάριος.

Σχετικά άρθρα