Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν τη συριακή Αλ Κάιντα και μισθοφόρους του Ερντογάν

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν τη συριακή Αλ Κάιντα και μισθοφόρους του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζισρ Αλ Σούγκουρ, Τζιχαντιστές,

Συριακά Μέσα μεταδίδουν ότι, το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη, ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα εξαπέλυσαν μεγάλη αεροπορική επιδρομή σε στόχους ισλαμιστικών οργανώσεων στην επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αεροπορικό βομβαρδισμό που έχουν πραγματοποιήσει οι Ρώσοι εδώ και ένα χρόνο.

Τον βομβαρδισμό οδήγησαν έξι Sukhoi, τα οποία έπληξαν θέσεις της συριακής Αλ Κάιντα, της οργάνωσης Ταχρίρ Αλ Σαμ όπως αποκαλείται, στην πόλη της Τζισρ Αλ Σούγκουρ και στην πεδιάδα Αλ Γαάμπ.

Να σημειωθεί ότι οι τζιχαντιστές που βρίσκονται στην Τζισρ Αλ Σούγκουρ προέρχονται από τουρκικές φυλές της κεντρικής Ασίας και της Κίνας.

Πρόκειται για άνδρες που μάχονται με την τουρκική σημαία ανά χείρας και αυτό έχει τη σημασία του.

Από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς μεταδίδεται ότι οι τζιχαντιστές υπέστησαν βαριές ζημιές.

Μιντιακοί ακτιβιστές που πρόσκεινται στους τρομοκράτες, έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η Ρωσία βομβάρδισε και αμάχους.

Η ρωσική αεροπορική επιδρομή ήταν απάντηση σε βομβαρδισμό που είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα η Ταχρίρ Αλ Σαμ και το τουρκόφιλο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (NLF) στις υπό κυβερνητικό έλεγχο πόλεις Αλ Σουκαϊλαμπιγιέ, Μαρντέ και Σαλχάμπ.

Σχετικά άρθρα