Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην κρατική εταιρεία επεξεργασίας χρυσού της Βενεζουέλας

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην κρατική εταιρεία επεξεργασίας χρυσού της Βενεζουέλας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νίκολας Μαδούρο, Χρυσός,

Κυρώσεις στην κρατική μεταλλευτική εταιρεία Minerven της Βενεζουέλας και στον πρόεδρό της, επέβαλαν οι ΗΠΑ με την κατηγορία ότι στηρίζουν «το παράνομο καθεστώς του πρώην προέδρου Νικολάς Μαδούρο».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, η Compania General de Mineria de Venezuela CA και ο Αντόνιο Πεδρόμο Μάτα βοηθούν τον Μαδούρο «να λεηλατήσει τον πλούτο της Βενεζουέλας, θέτοντας σε κίνδυνο τους ιθαγενείς πληθυσμούς και καταπαντώντας προστατευόμενες περιοχές, προκαλώνας έτσι την αποψίλωση των δασών και την καταστροφή του οικοσυστήματος».

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι το καθεστώς του Μαδούρο ενθαρρύνει την εξόρυξη χρυσού «για να πλουτίσει εις βάρος του λαού της Βενεζουέλας».

Παράλληλα, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η Minerven, η μοναδική δημόσια εταιρεία επεξεργασίας χρυσού, αγοράζει το πολύτιμο μέταλλο από ανεξάρτητους χρυσωρύχους πληρώνοντάς τους σε μπολίβαρ, το τοπικό νόμισμα που ουσιαστικά είναι πλέον άνευ αξίας λόγω του υπερπληθωρισμού που πλήττει τη χώρα.

Αφού μετατρέψουν τον χρυσό σε ράβδους, μεταφέρεται από τον στρατό στις βάσεις του και από εκεί στην κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας.

Αυτό το εμπόριο, κατά την Ουάσιγκτον, επιτρέπει στο καθεστώς να διατηρείται στην εξουσία, καθώς διαθέτει ένα μέσο για να χρηματοδοτείται.

Σχετικά άρθρα