Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ιταλός εθελοντής Λορένζο Ορσέτι σκοτώθηκε πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος

Ο Ιταλός εθελοντής Λορένζο Ορσέτι σκοτώθηκε πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ιταλία, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Ο Ιταλός εθελοντής Λορένζο Ορσέτι (Lorenzo Orsetti) σκοτώθηκε πολεμώντας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία.

Ο Ιταλός είχε καταταγεί στη Διεθνή Ταξιαρχία δυτικών εθελοντών που μάχονται στις γραμμές των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Ο Λορένζο Ορσέτι, που είχε λάβει το πολεμικό ψευδώνυμο «Τεκοσέρ», έπεσε νεκρός από τζιχαντιστικά πυρά στην πολιορκία του χωριού Μπαγούζ στην ανατολική όχθη του Ευφράτη.

Η Μπαγούζ είναι ο τελευταίος θύλακας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανατολικά του Ευφράτη στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

«Ο σύντροφός μας Τεκοσέρ, ένας άφοβος μαχητής, μαρτύρησε κατά τη διάρκεια του αγώνα σωτηρίας της Μπαγούζ από το Ισλαμικό Κράτος», αναφέρει κουρδική ανακοίνωση.

«Ο πόνος της απώλειάς του είναι τρομερός. Ο διεθνιστής σύντροφος Τεκοσέρ, άφοβα συμμετείχε σε αναρίθμητες επιθέσεις και μάχες στο μέτωπο, από την αντίσταση για την Εφρίν μέχρι την απελευθέρωση της Ντέιρ Αλ Ζουρ».

Ο Λορένζο Ορσέτι, πριν σκοτωθεί, είχε αφήσει το ακόλουθο μήνυμα:

«Γεια σας. Εάν διαβάζετε αυτό το μήνυμα τότε θα σημαίνει ότι δεν βρίσκομαι πλέον σε αυτό τον κόσμο.

»Μην είστε λυπημένοι, επειδή, είμαι ΟΚ με αυτό.

»Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα και πέθανα κάνοντας αυτό που νόμιζα ορθό, υπερασπιζόμενος τους αδυνάτους και στεκόμενος αληθινός στα ιδανικά μου για Δικαιοσύνη, Ισότητα και Ελευθερία», αναφέρει μεταξύ άλλων στο τελευταίο μήνυμά του.

Σχετικά άρθρα