Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έχει 5.000 ταμπουρωμένους στη Μπαγούζ – Άγριες μάχες

Το Ισλαμικό Κράτος έχει 5.000 ταμπουρωμένους στη Μπαγούζ – Άγριες μάχες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Άγριες μάχες μαίνονται στο χωριό Μπαγούζ μεταξύ της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Όπως μεταδίδει ο πολεμικός ανταποκριτής του κουρδικού πρακτορείου ειδήσεων ANHA, ο οποίος παρακολουθεί τις μάχες από την πρώτη γραμμή, οι στρατιώτες των SDF προωθούνται αλλά δίνοντας σκληρή μάχη.

Τζιχαντιστές και δημοκρατικοί ανταλλάσσουν βαρέα πυρά.

Η μάχη όπως εξελίχθηκε το απόγευμα της Κυριακής είναι μια πραγματική κόλαση.

Το χωριό Μπαγούζ είναι το τελευταίο οχυρό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, στην ανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν ακόμα 5.000 τζιχαντιστές και μέλη των οικογενειών τους στη Μπαγούζ.

Πολεμάνε όλοι. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Είναι όσοι απέμειναν στη Μπαγούζ, αποφασισμένοι να δώσουν την τελική μάχη.

Τις προηγούμενες ημέρες χιλιάδες άλλοι τζιχαντιστές, με τις οικογένειές τους, παραδόθηκαν στους Κούρδους.

Αλλά και αυτοί που παραδόθηκαν δεν το έκαναν επειδή μετάνιωσαν. Αποφάσισαν να ζήσουν για να πολεμήσουν μια άλλη ημέρα.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει ακόμα ένα θύλακα, στην έρημο δυτικά του Ευφράτη, αλλά εκεί είναι περικυκλωμένο από τον συριακό στρατό.

Σε ό,τι αφορά τη μάχη της Μπαγούζ, μόλις το χωριό απελευθερωθεί, τυπικά θα έχει ολοκληρωθεί ο πόλεμος των SDF ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, η τζιχαντιστική οργάνωση διατηρεί πολλούς κρυφούς πυρήνες στα απελευθερωμένα εδάφη και η ολοκληρωτική της εξάλειψη θα πάρει πολύ καιρό.

Η κεντρική εικόνα είναι από τις φωτογραφίες που έδωσε το Ισλαμικό Κράτος με τους μαχητές του να μάχονται στη Μπαγούζ

Πολεμικός χάρτης της Συρίας: Η Μπαγούζ βρίσκεται εκεί που είναι το μαυροκόκκινο αστέρι. Με κίτρινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις. Με κόκκινο η κυβέρνηση. Το ανοιχτό πράσινο στον βορρά είναι η τουρκική κατοχική ζώνη και το λαδί είναι η περιοχή της συριακής Αλ Κάιντα, όπου επίσης τελεί υπό τουρκική προστασία. Το πράσινο στον νότο είναι άλλοι αντικαθεστωτικοί, δεν έχουν σχέση με τις SDF, αλλά επίσης υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα