Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δίνουν αβέρτα υπηκοότητες στα Κατεχόμενα της Κύπρου – 130.000 τα τελευταία 3,5 χρόνια

Δίνουν αβέρτα υπηκοότητες στα Κατεχόμενα της Κύπρου – 130.000 τα τελευταία 3,5 χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κουντρέτ Οζερσάι, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μουσταφά Ακιντζί,

Κάθε μήνα δίνουν αβέρτα «υπηκοότητες» στα Κατεχόμενα της Κύπρου με εμφανή την πρόθεση της αριθμητικής αλλοίωσης και τεχνητής αύξησης του πληθυσμού, γράφει ο κυπριακός «Φιλελεύθερος».

Ο πληθυσμός των Κατεχομένων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, υπολογίζεται στις 350 χιλιάδες, αν και μεταξύ Μουσταφά Ακιντζί και Κουντρέτ Οζερσάι δίνονται διαφορετικά στοιχεία.

Αναφερόμενος στην πληθυσμιακή κατάσταση των Κατεχομένων ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια υπήρξε μια αύξηση της τάξης των 130 χιλιάδων.

Όπως ο ίδιος ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων υποστήριξε, περίπου 400-500 άτομα κάθε μήνα λαμβάνουν «υπηκοότητα» από τη σημερινή «κυβέρνηση» και ότι χρειάζεται μια νέα απογραφή και ετοιμασία νέας «νομοθεσίας».

Όπως είπε ο Μ. Ακιντζί, «αυτός είναι ο επίσημος αριθμός που μου δόθηκε πριν από 3,5 χρόνια.

»Πριν από 1-2 εβδομάδες, τα στοιχεία που έλαβα από το “υπουργείο εσωτερικών” αναφέρουν ότι αυτοί που έχουν ταυτότητα της “ΤΔΒΚ” είναι 343 χιλιάδες».

Σημείωσε ακόμα ότι ο αριθμός που αναφέρθηκε από τον «υπουργό εσωτερικών» ήταν 350 χιλιάδες, κάτι που «σημαίνει ότι υπήρξε αύξηση του πληθυσμού κατά 130 χιλιάδες τα τελευταία 3,5 χρόνια».

Προσπάθησε την ίδια ώρα να περάσει το μήνυμα ότι υπήρξε βελτίωση της κατάστασης λέγοντας πως ενώ η προηγούμενη «κυβέρνηση» έδινε χίλιες «υπηκοότητες» κάθε μήνα η νυν «κυβέρνηση» δίνει 400-500.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι επικεφαλής της σημερινής «κυβέρνησης» των Κατεχομένων είναι ο Τουφάν Ερχιουρμάν, ηγέτης του αριστερού Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος.

Στην «κυβέρνηση συνασπισμού», υπό τον Ερχιουρμάν, συμμετέχει και ο Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος σχολίασε το θέμα της πληθυσμιακής κατάστασης των κατεχομένων.

Σύμφωνα με τον Οζερσάι, το «αρχείο πληθυσμού» του «υπουργείου εσωτερικών» αναφέρει ότι οι «πολίτες της ΤΔΒΚ» ανέρχονται στις 351 χιλιάδες και ότι 61.000 εξ αυτών ζουν στο εξωτερικό.

Όπως ανέφερε ο Οζερσάι, στα Κατεχόμενα υπάρχουν 290 χιλιάδες «πολίτες της ΤΔΒΚ», προσθέτοντας πως ο αριθμός όσων κατοικούν μόνιμα είναι διαφορετικός.

Όπως εξήγησε ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» του κατοχικού καθεστώτος, δεν μπορεί να δοθεί ακριβής αριθμός των «πολιτών» μέσω μιας απογραφής, γιατί υπάρχουν κάποιοι «πολίτες» που ζουν στο εξωτερικό.

Στη διάρκεια συνέντευξής του ο Κουντρέτ Οζερσάι κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Μουσταφά Ακιντζί πριν από δύο χρόνια είχε αναφέρει στις συνομιλίες ότι ο πληθυσμός των Κατεχομένων ήταν 220 χιλιάδες, ενώ ρωτήθηκε εάν οι Ελληνοκύπριοι θα αποδεχθούν τον πληθυσμό των 350 χιλιάδων.

Η απάντηση που έδωσε ο Οζερσάι είναι πως «είναι λάθος να λεχθεί ότι οι «πολίτες της “ΤΔΒΚ”» δεν θα είναι πολίτες του κοινού κράτους σε περίπτωση που ξεπεράσουν ένα συγκεκριμένο αριθμό».

Την ίδια ώρα προσπάθησε να εμφανίσει τον Μουσταφά Ακιντζί ότι δεν κατάλαβε καλά τα στοιχεία που του είχαν δοθεί.

Πηγή: Εφημερίδα «Φιλελεύθερος» Κύπρου

Σχετικά άρθρα