Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βόρεια Κορέα απειλεί να αρχίσει ξανά τις πυρηνικές δοκιμές

Η Βόρεια Κορέα απειλεί να αρχίσει ξανά τις πυρηνικές δοκιμές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κιμ Γιονγκ Ουν, Ντόναλντ Τραμπ, Πυρηνικά Όπλα,

Η Βόρεια Κορέα απείλησε την Παρασκευή να αναστείλει τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων και είπε ότι ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν θα αποφασίσει σύντομα αν θα επαναλάβει τις πυρηνικές δοκιμές και τις δοκιμές πυραύλων.

Απευθυνόμενος σε διπλωμάτες και αλλοδαπούς ανταποκριτές σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, η υπουργός Εξωτερικών Choe Son-hui δήλωσε ότι οι προσωπικές σχέσεις μεταξύ του Κιμ και του Τραμπ ήταν «ακόμα καλές και η χημεία είναι μυστηριωδώς υπέροχη».

Ωστόσο, ανέφερε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος για την εθνική ασφάλεια του κ. Τραμπ, δημιούργησαν μια «ατμόσφαιρα εχθρότητας και δυσπιστίας» που κατέστρεψε τις διαπραγματεύσεις των κορυφαίων ηγετών τον προηγούμενο μήνα στο Ανόι.

Μετά τη λήξη της συνάντησης του Ανόι χωρίς να υπάρχει συμφωνία, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είχε σοβαρές αμφιβολίες για τα πλεονεκτήματα των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με τον κ. Τραμπ, είπε η κυρία Choe.

«Δεν έχουμε ούτε την πρόθεση να κάνουμε συμβιβασμούς με τις ΗΠΑ υπό οποιαδήποτε μορφή ούτε πολύ λιγότερο την επιθυμία ή το σχέδιο να διεξαγάγουμε αυτού του είδους τις διαπραγματεύσεις », δήλωσε η κα Choe, σύμφωνα με αναφορά της Πιονγκγιάνγκ στο Associated Press, το οποίο διαθέτει γραφείο εκεί.

Είπε επίσης ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να τερματίσει το αυτοεπιβαλλόμενο μορατόριουμ στις δοκιμές πυρηνικών όπλων και πυραύλων μεγάλης εμβέλειας.

Σχετικά άρθρα