Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πουλάνε τρέλα στην Τουρκία – «Περιμένουμε τα F-35 τον Νοέμβριο»

Πουλάνε τρέλα στην Τουρκία – «Περιμένουμε τα F-35 τον Νοέμβριο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ,

Η Τουρκία συνεχίζει να πουλά τρέλα. Το θέμα όμως είναι, ότι πλέον δεν την αγοράζει κανείς.

Στο πλαίσιο αυτό, του πουλήματος τρέλας, ο υπουργός Άμυνας της Άγκυρας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι αναμένει τον Νοέμβριο την παράδοση των πολεμικών αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ.

Και προέβη σε αυτή την απίθανη και αλαζονική δήλωση ενώ οι ΗΠΑ έχουν διαμηνύσει τόσο στον ίδιο προσωπικά όσο και στη χώρα του, ότι εάν παραλάβουν τους ρωσικούς S-400 τον Ιούλιο «ξεχνάνε» τα F-35 και άλλο προηγμένο αμερικανικό οπλισμό.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, το Πεντάγωνο προειδοποίησε για «σοβαρές συνέπειες» την Τουρκία εάν αυτή ολοκληρώσει την αγορά των S-400, διαμηνύοντας ότι η Άγκυρα δεν θα μπορεί να αποκτήσει τα F-35 και τους Patriot.

«Παρά κάποιες ανακοινώσεις, η πορεία των F-35 προχωρά ομαλά: οι πιλότοι μας, η ομάδα συντήρησης συνεχίζει την εκπαίδευσή της στις ΗΠΑ», τόνισε ο Ακάρ σε γεύμα που είχε με ανώτατους Τούρκους στρατηγούς στην Άγκυρα.

Όχι μόνο πουλάει τρέλα αλλά και κοροϊδεύονται μεταξύ τους.

«Αναμένουμε την παράδοση των F-35 τον Νοέμβριο στην επαρχία Μαλάτεια, όπου ολοκληρώνονται οι σχετικές κατασκευαστικές προετοιμασίες.

»Κατά την επίσκεψή μας στις ΗΠΑ, μας ανέφεραν ότι η Τουρκία είναι μία από τις χώρες που έχει εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της, και τις οικονομικές και άλλες της δεσμεύσεις», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Αναφορικά με το ακανθώδες ζήτημα των S-400, εστία προστριβής στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, ο Ακάρ επεσήμανε ότι η Άγκυρα έχει μια ξεκάθαρη στάση για την απόκτηση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος, τονίζοντας ότι η αναζήτηση της Τουρκίας για ένα σύστημα πυραυλικής και εναέριας άμυνας επιταχύνθηκε το 2011 εξαιτίας των απειλών στην περιοχή.

Διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εκπληρώνει πλήρως τις δεσμεύσεις της στο ΝΑΤΟ.

«Ωστόσο, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις ανησυχίες μας σε ζητήματα ασφάλειας», είπε.

Οι Τούρκοι λένε διαρκώς ψέμματα σαν να προσπαθούν να «αλλάξουν» την πραγματικότητα.

Μόλις εχθές, Τετάρτη, οι Αμερικανοί τους διέψευσαν ότι συζητάνε μαζί τους μια τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.

Το ισλαμικό καθεστώς δεν ντροπιάζεται καθόλου όταν διαψεύδεται με τόσο ευθύ τρόπο.

Εάν είχαν ντροπή θα ήταν και πολιτισμένοι άνθρωποι. Όχι τζιχαντιστές με γραβάτες.

Σχετικά άρθρα