Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μισέλ Μπαρνιέ προειδοποίησε για «τεράστιο κίνδυνο» από ένα άτακτο Brexit

Ο Μισέλ Μπαρνιέ προειδοποίησε για «τεράστιο κίνδυνο» από ένα άτακτο Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Μισέλ Μπαρνιέ,

Τον τεράστιο κίνδυνο της άτακτης εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τόνισε από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου την Τετάρτη ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

«Είμαστε σε κρίσιμο σημείο. Ο κίνδυνος του Brexit χωρίς συμφωνία δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλός.

»Πρόκειται για τον κίνδυνο – ακόμη και από ατύχημα – μίας άτακτης εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε ο Μπαρνιέ καλώντας τους Βρετανούς να μην υποτιμούν τον κίνδυνο αυτόν ή τις συνέπειες.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέδωσε όλη την ευθύνη για ό,τι συμβεί στο εξής στη Βρετανία, επισημαίνοντας ότι έπειτα και από την ψηφοφορία της Τρίτης στη βρετανική βουλή, όπου καταψηφίστηκε για μία ακόμη φορά με μεγάλη πλειοψηφία η συμφωνία Λονδίνου – Ε.Ε. για το Brexit, μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να βρει τη λύση.

«Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να θέλει να αποχωρήσει από την Ε.Ε. με συντεταγμένο τρόπο, αυτή η συνθήκη είναι -και θα παραμείνει- η μοναδική δυνατή συνθήκη», δήλωσε ο Μπαρνιέ στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Σχετικά άρθρα