Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρός ο Μοσκοβισί με τους Βρετανούς: «Χάσατε την τελευταία ευκαιρία – Πείτε μας τι θέλετε»

Σκληρός ο Μοσκοβισί με τους Βρετανούς: «Χάσατε την τελευταία ευκαιρία – Πείτε μας τι θέλετε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ηνωμένο Βασίλειο, Πιέρ Μοσκοβισί,

Την «τελευταία ευκαιρία» για να επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit έχασε η βρετανική Βουλή με την καταψήφιση της συμφωνίας της Τερέζα Μέι για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε» δήλωσε ο Μοσκοβισί στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Την Τρίτη, οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν και την αναθεωρημένη συμφωνία της Μέι για το Brexit, με αποτέλεσμα, όπως σημειώνει το Reuters, η Βρετανία να βυθιστεί ακόμα βαθύτερα στην κρίση και να η Βουλή να καλείται να αποφασίσει μέσα σε λίγες ημέρες εάν θα στηρίξει έξοδο χωρίς συμφωνία ή αναβολή της τελευταίας στιγμής.

«Είναι τώρα η ώρα για τους Βρετανούς να πουν τι θέλουν, αφού μας είπαν τι δεν θέλουν» είπε χαρακτηριστικά ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με τον Γάλλο Επίτροπο, οι Αρχές είναι «σχετικά προετοιμασμένες» αναφορικά με τους τελωνειακούς κανονισμούς σε περίπτωση no deal Brexit.

Πολλοί ανησυχούν ένα τέτοιο σενάριο θα έχει βαριές συνέπειες για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, με ελεύθερη πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας της στερλίνας, απογείωση των τιμών και αποχώρηση διεθνών ομίλων.

Ο Μοσκοβισί ξεκαθάρισε πως δεν σχεδιάζονται άλλες συνομιλίες για την αποχώρηση της Βρετανίας τις επόμενες ημέρες και πως η ΕΕ και τα κράτη-μέλη θα πρέπει τώρα να επιταχύνουν τις προετοιμασίες για το Brexit.

Σχετικά άρθρα