Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απαγορεύτηκαν τα ανεμβολίαστα παιδιά στα ιταλικά σχολεία – Πρόστιμο μέχρι 500 ευρώ

Απαγορεύτηκαν τα ανεμβολίαστα παιδιά στα ιταλικά σχολεία – Πρόστιμο μέχρι 500 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Ιταλία, Σχολεία,

Έναν νέο τρόπο θα εφαρμόσει η Ιταλία για να περιορίσει τους αντιεμβολιαστές, επιβάλλοντας πρόστιμα αλλά και αποβολή για τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο χωρίς να έχουν εμβολιαστεί.

Όπως αναφέρει το BBC, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, τα παιδιά κάτω των έξι ετών, θα αποβάλλονται από το σχολείο τους αν δεν έχουν απόδειξη ότι έχουν εμβολιαστεί ενώ για τους γονείς των μεγαλύτερων παιδιών θα επιβάλλονται πρόστιμα έως και 500 ευρώ.

Ο νόμος του Λορενσίν -από τον πρώην υπουργό Υγείας που τον εισήγαγε- ορίζει ότι τα παιδιά πρέπει να κάνουν μια σειρά από εμβόλια για ανεμοβλογιά, πολιομυελίτιδα, ιλαρά, παρωτίτιδα και ερυθρά.

Η υπουργός Υγείας, Τζούλια Γκρίλο, λέγεται ότι δέχτηκε πιέσεις για να παρατείνει κι άλλο την προθεσμία εφαρμογής του νέου νόμου από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.

Οι περιφερειακές Αρχές αντιμετωπίζουν την κατάσταση με διάφορους τρόπους.

Στη Μπολόνια, οι τοπικές Αρχές έστειλαν επιστολές «αποκλεισμού» στους γονείς περίπου 300 παιδιών και συνολικά 5.000 παιδιά δεν έχουν αποδείξεις τεκμηριωμένου εμβολιασμού.

Σε άλλες περιοχές δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις μη εμβολιασμού παιδιών, ενώ άλλοι έλαβαν περίοδο χάριτος λίγων ημερών πέραν της επίσημης προθεσμίας.

Σχετικά άρθρα