Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ευρώπη καθηλώνει τα Boeing 737 Max- Aνέστειλε όλες τις πτήσεις

Η Ευρώπη καθηλώνει τα Boeing 737 Max-  Aνέστειλε όλες τις πτήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλάνο, Αεροπορικό Δυστύχημα, Αεροσκάφος, Αιθιοπία, Ευρωπαϊκή Ένωση,

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) αποφάσισε να αναστείλει όλες τις πτήσεις των Boeing 737-8 και 737-9 στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της Κυριακής στην Αιθιοπία.

«H EASA αποφάσισε να αναστείλει όλες τις πτήσεις των δύο μοντέλων» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση thw EASA.

Είχαν προηγηθεί 14 χώρες, μεταξύ των οποίων επτά ευρωπαϊκές, που είχαν ανακοινώσει ότι καθηλώνουν τους συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών της Boeing.

Το υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας ανέστειλε όλες τις πτήσεις από αεροσκάφη τύπου Boeing 737 Max 8 και Max 9, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Λίγο νωρίτερα, και η Turkish Airlines είχαν ανακοινώσει την απόφαση για καθήλωση των 12 αεροσκαφών Boeing 737 Μax που διαθέτει στο στόλο της.

Στην Ευρώπη, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου απαγόρευσε τη διέλευση των 737 Max στον βρετανικό εναέριο χώρο, «ως προληπτικό μέτρο».

Παρόμοιες αποφάσεις έχουν ληφθεί και σε Γερμανία, Γαλλία, Bέλγιο, Ιταλία, Ιρλανδία και Αυστρία.

Είχαν προηγηθεί τέσσερις ακόμη χώρες.

Μετά την Αιθιοπία και την Κίνα, σήμερα ανακοίνωσαν ότι καθηλώνουν τα 737 Max ακόμη τέσσερις χώρες: η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, η Αυστραλία και η Ινδονησία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες δεν χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους.

Η μετοχή της Boeing κατέγραψε πτώση 5% τη Δευτέρα και σήμερα, Τρίτη, περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street υποχωρεί 6,5%.

Οι απώλειες για την κεφαλαιοποίηση του αμερικανικού αεροναυπηγικού κολοσσού σε αυτές τις δύο συνεδριάσεις υπερβαίνουν έτσι τα 20 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι η συντριβή του 737 Max 8 της Ethiopian Airlines κοντά στην Αντίς Αμπέμπα ήρθε τέσσερις μήνες μετά από παρόμοιο δυστύχημα στο ίδιο μοντέλο αεροσκάφους της Lion Air στη Ινδονησία.

Σχετικά άρθρα