Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα Μέι: Αν δεν ψηφίσουν οι βουλευτές κινδυνεύει να χαθεί το Brexit

Μήνυμα Μέι: Αν δεν ψηφίσουν οι βουλευτές κινδυνεύει να χαθεί το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Τερέζα Μέι,

Μία τελευταία προσπάθεια να σώσει τη συμφωνία της για το Brexit πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Τερέζα Μέι.

Ωστόσο οι πιθανότητες είναι εξαιρετικά περιορισμένες, μετά και την αρνητική γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέφρι Κοξ, σύμφωνα με την οποία οι νομικά δεσμευτικές διαβεβαιώσεις της Ε.Ε. δεν περιορίζουν τους κινδύνους για τη χώρα από το backstop.

Όπως σχολίαζε το Euractiv ο Κοξ άφησε την Μέι στη Βουλή χωρίς «backstop» λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία, που έχει προγραμματιστεί για τις 21.00 ώρα Ελλάδος.

Μιλώντας ενώπιον των βουλευτών η Μέι προειδοποίησε εκ νέου πως εάν η συμφωνία της απορριφθεί, υπάρχει κίνδυνος η Βρετανία να μην φύγει ποτέ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο κίνδυνος για όσους από εμάς θέλουμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία, να έχουμε πίστη στον βρετανικό λαό και να ανταποκριθούμε στην ψήφο του για το Brexit, είναι ότι εάν αυτή η συμφωνία δεν περάσει σήμερα, εάν καταψηφιστεί αυτή η συμφωνία, τότε το Brexit θα μπορούσε να χαθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Προειδοποίησε δε ότι ένα no deal, δηλαδή έξοδος χωρίς συμφωνία θα έθετε σε κίνδυνο την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παράλληλα υπγράμμισε πως μία επέκταση του Άρθρου 50 για την έξοδο, δηλαδή μία αναβολή του Brexit, όχι μόνο δεν θα έλυνε τα προβλήματα, αλλά θα έδινε τον έλεγχο της όλης διαδικασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο δεύτερου δημοψηφίσματος, δεν το απέκλεισε, αλλά αναρωτήθηκε:

«Πού θα οδηγούμασταν με ένα νέο δημοψήφισμα;», για να δώσει η ίδια την απάντηση:

«Ενδεχομένως να χρειαζόμασταν και ένα τρίτο δημοψήφισμα για να αποφασίσουμε».

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός υποστήριξε ακόμη πως οι εμπορικές συμφωνίες από τη στιγμή που θα βγει η Βρετανία από την Ε.Ε. μπορούν να ολοκληρωθούν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι κάποιοι πιστεύουν.

Σχετικά άρθρα