Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία ανέπτυξε συστήματα S-400 στην περιφέρεια του Λένινγκραντ

Η Ρωσία ανέπτυξε συστήματα S-400 στην περιφέρεια του Λένινγκραντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγία Πετρούπολη, Ρωσία,

Πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος S-400 αναπτύχθηκαν στην περιφέρεια του Λένινγκραντ (βορειοδυτική Ρωσία), ανακοίνωσε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Τα πιο σύγχρονα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 τέθηκαν σε θέση μάχης στην περιφέρεια του Λένινγκραντ (όπου βρίσκεται η Αγία Πετρούπολη) για να προστατεύσουν στρατιωτικές, διοικητικές και πολιτικές εγκαταστάσεις», διευκρίνισε το υπουργείο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στην Αγία Πετρούπολη δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως τα συστήματα αυτά θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα συστήματα S-300.

Δεν θέλησε πάντως να διευκρινίσει τον αριθμό των νέων πυραύλων που αναπτύχθηκαν.

Αυτά τα συστήματα S-400 έχουν δοκιμασθεί στην περιφέρεια του Αστραχάν (νότια Ρωσία) πριν μεταφερθούν 2.000 χιλιόμετρα βορειότερα, στην περιφέρεια του Λένινγκραντ, σύμφωνα μ’ αυτή την πηγή.

Πύραυλοι αυτού του τύπου πρόκειται επίσης να αναπτυχθούν στη διάρκεια του μήνα κοντά στον ρωσικό θύλακο του Καλίνινγκραντ.

Με θεωρητικό βεληνεκές 400 χιλιομέτρων, το S-400 είναι το πιο εξελιγμένο από τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας.

Έχει πωληθεί στην Ινδία, αλλά και στην Τουρκία, πράγμα που έχει προκαλέσει τον θυμό των δυτικών συμμάχων της Άγκυρας στους κόλπους του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα της Ουάσινγκτον.

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ υπογραμμίζουν ότι οι S-400 δεν είναι συμβατοί με τα αμυντικά συστήματα της Ατλαντικής συμμαχίας.

Σχετικά άρθρα