Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελληνική Κοινότητα στο Παρίσι τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Ελληνική Κοινότητα στο Παρίσι τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγλαΐα Μπαλτά, Γαλλία, Διπλωματικό Σώμα, Ελληνική Ομογένεια, Ελληνική Πρεσβεία Παρίσι, Ημέρα της Γυναίκας, Παρίσι, Υπουργείο Εξωτερικών,

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, η Ελληνική Κοινότητα στο Παρίσι γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με κύρια ομιλήτρια την Πρέσβη της Ελλάδας στη Γαλλία, την κυρία Αγλαΐα Μπαλτά.

Η Πρέσβης της Ελλάδας έκανε ένα σύντομο ιστορικό στους αγώνες της Ελληνίδας Γυναίκας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της και μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία της στην άσκηση του διπλωματικού επαγγέλματος.

Την ομιλία πλαισίωσαν με τις παρεμβάσεις τους ο κύριος Christian Charrière-Bournazel, Δικηγόρος, πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισιού, ο οποίος μίλησε για την Ελληνίδα Γυναίκα με παραδείγματα από την Ελληνική αρχαιότητα και η κυρία Σοφία Κατερίνα Δημητρούλια, Δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών της Νότιας Ευρώπης, πρώην αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας των ΜΚΟ του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων του Δήμου του Παρισιού, η οποία μίλησε για τη προσφορά των ελληνικών γυναικείων οργανώσεων στους διεθνείς αγώνες για τα δικαιώματα της Γυναίκας.

Η Πρόεδρος κυρία Σέτα Θεοδωρίδη, μετά από μια σύντομη ανασκόπηση στην θέση της Ελληνίδας Γυναίκας της Διασποράς, χαιρέτησε τη συμβολή των Γυναικών στο Συμβούλιο της Κοινότητας και τίμησε ονομαστικά τα παλιά και νέα μέλη μέλη, ευχαριστώντας τις για τον σημαντικό ρόλο τους στην ακτινοβολία της Κοινότητας και κατ ‘επέκταση αυτή του Ελληνισμού στο Παρίσι.

Την ομιλία της Πρέσβεως παρακολούθησαν στην κατάμεστη αίθουσα του Ελληνικού Σπιτιού, γυναίκες αλλά και άνδρες, που δραστηριοποιούνται στη ζωή της Ελληνικής Κοινότητας στο Παρίσι, Ελληνίδες συγγραφείς, ζωγράφοι, καθηγήτριες Ελληνικών και Γαλλικών Πανεπιστημίων.

Οι νεαρές μουσικοί Μελίνα Βλάχου και Ηλέκτρα Δρόσου, με τη φρεσκάδα και το ταλέντο τους, συγκίνησαν το κοινό με επιλεγμένο ρεπερτόριο για τη συγκεκριμένη βραδιά.

Το βράδυ έκλεισε με κοκτέιλ που ετοίμασαν οι γυναίκες του Συμβουλίου με chef την κυρία Ιωάννα Δέτση και δωρεές από τις εταιρείες CHIRAG και KOUROUNIS.

Σχετικά άρθρα