Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε 148 βουρδουλιές και 38 έτη κάθειρξη καταδικάστηκε η Ιρανή δικηγόρος Νασρίν Σοτουντέχ

Σε 148 βουρδουλιές και 38 έτη κάθειρξη καταδικάστηκε η Ιρανή δικηγόρος Νασρίν Σοτουντέχ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ιράν, Νασρίν Σοτουντέχ,

Ποινή κάθειρξης 38 ετών και 148 βουρδουλιές επιβλήθηκε στην Ιρανή δικηγόρο και ακτιβίστρια υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Νασρίν Σοτουντέχ.

Γνωστή, εκτός των άλλων, ως αντιπρόσωπος των γυναικών που διαδηλώνουν για το δικαίωμά τους να μη φορούν τη μαντίλα, η Σοτουντέχ βαρύνεται για διάφορα αδικήματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια, και τα οποία η ίδια απορρίπτει.

«Η Νασρίν Σοτουντέχ έχει αφιερώσει τη ζωή της στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και κατά της θανατικής ποινής», τόνισε ο Φίλιπ Λούθερ της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Είναι απολύτως εξοργιστικό ότι οι αρχές του Ιράν την τιμωρούν για το έργο της υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», πρόσθεσε.

Η Σοτουντέχ, η οποία συνελήφθη τον Ιούνιο του 2018, έχει εκτίσει στο παρελθόν τη μισή από την εξαετή ποινή κάθειρξης που της είχε επιβληθεί το 2010 για διασπορά προπαγάνδας και συνωμοσία κατά της ασφάλειας του κράτους επειδή υπερασπίστηκε ακτιβιστές της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις του 2009 εναντίον του τότε προέδρου Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ.

Αφέθηκε ελεύθερη το 2013.

Η Σοτουντέχ έχει τιμηθεί με το βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σχετικά άρθρα