Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Οι σχέσεις μου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν παραμένουν καλές

Τραμπ: Οι σχέσεις μου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν παραμένουν καλές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κιμ Γιονγκ Ουν, Ντόναλντ Τραμπ,

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι οι σχέσεις του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν «παραμένουν καλές» παρά την παταγώδη αποτυχία της συνάντησής τους στο Ανόι στα τέλη Φεβρουαρίου.

«Έχω την αίσθηση ότι η σχέση μας, μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και εμού, είναι πολύ καλή, παραμένει καλή», δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, μια εβδομάδα μετά την αποτυχία της επίτευξης μιας συμφωνίας, έστω και μερικής, με τον ισχυρό άνδρα της Πιονγκγιάνγκ, για τον πυρηνικό αφοπλισμό της Βόρειας Κορέας.

«Κληρονόμησα μια ολέθρια κατάσταση όσον αφορά τον βορειοκορεατικό φάκελο.

»Σήμερα, δεν υπάρχουν δοκιμές, τίποτε απολύτως. Θα αισθανόμουν μεγάλη απογοήτευση αν διεξάγονταν δοκιμές», πρόσθεσε.

Αμερικανοί ειδικοί που βασίζονται σε νέες δορυφορικές φωτογραφίες ανέφεραν την Πέμπτη, ότι η βορειοκορεατική βάση εκτόξευσης πυραύλων Sohae ανακατασκευάστηκε γρήγορα και πλέον έχει επανέλθει στο φυσιολογικό επιχειρησιακό της επίπεδο.

Η αποξήλωσή της ήταν ωστόσο μια από τις σπάνιες συγκεκριμένες δεσμεύσεις που έκανε τους τελευταίους μήνες στις ΗΠΑ ο Βορειοκορέατης ηγέτης.

Παρότι η Πιονγκγιάνγκ δεν ανέφερε δημόσια τις δραστηριότητές της στη Σοχέ, το καθεστώς κατήγγειλε μέσω του βορειοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων KCNA τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγουν αυτές τις ημέρες η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ, οι οποίες ωστόσο είναι σαφώς περιορισμένες από τότε που ο Τραμπ αποφάσισε να θέσει τέλος στις ασκήσεις μεγάλης κλίμακας για να ενισχύσει την αναθέρμανση των σχέσεων με τη Βόρεια Κορέα.

Σχετικά άρθρα