Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινοί τζιχαντιστές πληρώνουν μεγάλα ποσά σε διακινητές για να τους φυγαδεύσουν από τη Συρία

Ιρακινοί τζιχαντιστές πληρώνουν μεγάλα ποσά σε διακινητές για να τους φυγαδεύσουν από τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νινευή, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ιρακινοί, μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που πολεμούσαν μέχρι πρόσφατα στον τελευταίο θύλακα της οργάνωσης στην ανατολική Συρία, προσπαθούν να επιστρέψουν στο Ιράκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ιρακινές Αρχές, Ιρακινοί τζιχαντιστές με τις οικογένειές τους, προσπαθούν να διαφύγουν από την αιχμαλωσία και να περάσουν τα σύνορα για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ο Χαλίλ Σιβάν, αξιωματικός των Κούρδων Πεσμεργκά, του ιρακινού Κουρδιστάν, δήλωσε -σύμφωνα με το BasNews- ότι μέλη του Ισλαμικού Κράτους από τη Συρία κατάφεραν να φτάσουν στο βόρειο Ιράκ και εγκαθίστανται σε περιοχές στα βορειοδυτικά της χώρας, κοντά στην περιοχή Σιντζάρ όπου ζουν οι Κούρδοι Γιαζίντι.

Σύμφωνα με τον Χαλίλ Σιβάν οι τζιχαντιστές πληρώνουν μεγάλα ποσά σε διακινητές για να τους περάσουν στο Ιράκ.

Όπως ισχυρίστηκε, τζιχαντιστές έχουν εγκατασταθεί στα χωριά Τελ Μασράφ, Μπιρ Τζαρί, Χαούκα, Ουίρμο και Μπιζόνο κοντά στο Σιντζάρ.

Τοπικοί αξιωματούχοι από την περιοχή του Σιντζάρ επιβεβαίωσαν στο BasNews ότι κάτοικοι του βόρειου Ιράκ προσπαθούν να βοηθήσουν τους συγγενείς τους, που είχαν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και παγιδεύτηκαν στη Συρία, να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα και με αυτούς, τα χρήματα που πληρώνονται στους διακινητές είναι μεγάλα ποσά.

Σχετικά άρθρα