Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Φεντερίκα Μογκερίνι καταδίκασε την απέλαση του Γερμανού πρεσβευτή στη Βενεζουέλα

Η Φεντερίκα Μογκερίνι καταδίκασε την απέλαση του Γερμανού πρεσβευτή στη Βενεζουέλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Φεντερίκα Μογκερίνι,

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι καταδίκασε την απέλαση του Γερμανού πρεσβευτή στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας ότι η κίνηση αυτή του Καράκας θα εμποδίσει τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στην κρίση στη λατινοαμερικανική χώρα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει σθεναρότατα το γεγονός ότι ασκούνται πιέσεις στον Γερμανό πρεσβευτή στο Καράκας να εγκαταλείψει τη χώρα», τόνισε με ανακοίνωσή της η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ένωσης.

«Το μοναδικό αποτέλεσμα μέτρων που παρακωλύουν τις διπλωματικές προσπάθειες είναι η κλιμάκωση των εντάσεων και η υπονόμευση μιας πολιτικής διεξόδου από την κρίση», υπογράμμισε.

Ο Γερμανός πρεσβευτής στην Βενεζουέλας Ντάνιελ Κρίνερ, ένας από τους δυτικούς πρεσβευτές που είχε υποδεχθεί τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιντο κατά την επιστροφή του στο Καράκας, κατηγορήθηκε από την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο για «ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις» της Βενεζουέλας και του ζητήθηκε χθες να εγκαταλείψει τη χώρα «μέσα σε 48 ώρες».

Σχετικά άρθρα