Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

5.000 άνθρωποι περίμεναν στην βροχή για να σώσουν 5χρονο που παλεύει με τον καρκίνο

5.000 άνθρωποι περίμεναν στην βροχή για να σώσουν 5χρονο που παλεύει με τον καρκίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καρκίνος,

Μπορεί να είναι μόλις 5 χρονών, αλλά η ιδιαίτερη ιστορία του και η μάχη του έχουν καταφέρει να συγκινήσουν αρκετό κόσμο.

Ο μικρός Όσκαρ Σάξελμπι Λι, από την Βρετανία πάσχει από μια σπάνια επιθετική μορφή καρκίνου και οι γιατροί του έχουν δώσει διορία 3 μηνών για να βρει συμβατό δότη βλαστοκυττάρων.

Η ιστορία του έγινε γνωστή και η δύναμη και το γλυκό χαμόγελο του Όσκαρ, όπως αναφέρει η Daily Mail ενέπνευσε συνολικά 4.855 άτομα, τα οποία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σχημάτισαν ουρές και περίμεναν στην βροχή για να δούνε εάν κάποιος είναι συμβατός δότης.

Το αγοράκι έχει ήδη ξεκινήσει θεραπεία από τότε που διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, τον Δεκέμβριο, αλλά όπως αναφέρουν οι γιατροί χρειάζεται μια πιο επιθετική θεραπεία προκειμένου να νικήσει την ασθένεια.

Η οικογένεια δίνει την δική της μάχη με τον χρόνο για να δούνε εάν μπορούν να βρουν κάποιο συμβατό δότη για βλαστικά κύτταρά, γιατί οι πιθανότητες να ζήσει θα μειωθούν ελάχιστα αν δεν βρεθεί.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των γονιών του Όσκαρ και γέμισαν το Δημοτικό Σχολείο του Pitmaston στο Worcester, όπου φοιτά ο μικρός.

Ο Όσκαρ έχει ήδη κάνει 20 μεταγγίσεις αίματος και τέσσερις εβδομάδες χημειοθεραπείας.

Σχετικά άρθρα