Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος βομβαρδίστηκε στην έρημο της Αλ Σούχνα από συριακά αεροπλάνα

Το Ισλαμικό Κράτος βομβαρδίστηκε στην έρημο της Αλ Σούχνα από συριακά αεροπλάνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εξαπέλυσε ο συριακός στρατός, ενώ ενεπλάκη και σε μάχες με τους τζιχαντιστές στο νότιο-κεντρικό τμήμα της Συρίας, όπως έγραψε η εφημερίδα Αλ Ουάταν, που θεωρείται προσκείμενη στη Δαμασκό, την Τρίτη.

Οι μάχες στην έρημο της Αλ Σούχνα στην κεντρική-νότια Συρία, ανάμεσα στην Παλμύρα και τη Ντέιρ Αλ Ζουρ, υποδεικνύουν πως η εξτρεμιστική οργάνωση διαθέτει ακόμη δυνάμεις και ερείσματα δυτικά του Ευφράτη, στην ανατολική όχθη του οποίου οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία Κούρδων και Αράβων μαχητών, προσπαθεί να τους αποσπάσει την τελευταία λωρίδα γης που κατέχουν.

Η συριακή πολεμική αεροπορία διεξήγαγε «έναν αριθμό αεροπορικών πληγμάτων» εναντίον μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τα οποία κινούνταν «στην ανατολική Μπαντίγια, συγκεκριμένα σε έναν από τους δρόμους που οδηγούν στην πόλη Σούχνα και νοτιοανατολικά της πόλης», φέρεται να δήλωσε αξιωματικός του συριακού στρατού στην εφημερίδα.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) πολιορκούν την Μπαγούζ, την τελευταία κατοικημένη περιοχή που κατέχουν στην ανατολική όχθη του Ευφράτη οι τζιχαντιστές, εδώ κι εβδομάδες.

Εκπρόσωπός τους δήλωσε τη Δευτέρα πως περίπου 200 τζιχαντιστές παραδόθηκαν, έπειτα από σφοδρές μάχες το Σαββατοκύριακο, προσθέτοντας πως εκτιμάται ότι απομένουν στην πολιορκημενη κοινότητα περίπου 1.000 ένοπλοι εξτρεμιστές.

Χιλιάδες ακόμη τζιχαντιστές και μέλη των οικογενειών τους έχουν αιχμαλωτιστεί από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, που υποστηρίζονται από τον διεθνή αντιτζιχαντιστικό συνασπισμό υπό την διοίκηση της Ουάσιγκτον.

Δυτικά του Ευφράτη, όπου τον έλεγχο έχει η συριακή κυβέρνηση με τους συμμάχους της, Ρώσους και Ιρανούς, ο τελευταίος θύλακας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είναι στην έρημο της Αλ Σούχνα.

Σχετικά άρθρα