Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Η οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης έχει ξεκινήσει»

«Η οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης έχει ξεκινήσει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν,

Η οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης έχει ξεκινήσει, δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τοποθετώντας χρονικά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σχεδίου κατά την επερχόμενη γερμανική προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα, ο Γερμανίδα υπουργός Άμυνας -η οποία επισκέπτεται σήμερα Τρίτη την Αθήνα- τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση θα γίνει μαζί με το ΝΑΤΟ ο πυλώνας ασφάλειας της Ε.Ε.

Εξήγησε, δε, ότι με την PESCO (μόνιμη διαρθρωμένη συνεργασία) στον πυρήνα της, αυτό το πλαίσιο θα οδηγήσει σε εναρμόνιση σχεδιασμού, προμηθειών και χρήσης ευρωπαϊκών στρατιωτικών ικανοτήτων.

Όπως πρόσθεσε, η επονομαζόμενη Ε2Ι (ευρωπαϊκή επεμβατική πρωτοβουλία) κουμπώνει καλά στο πλαίσιο της PESCO και στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης.

«Είναι θα μπορούσαμε να πούμε η “στρατηγική γαρνιτούρα” της», συμπλήρωσε.

Τόνισε επιπλέον πως οραματίζεται σχετικά μια ειδική τελετή για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση κατά την επερχόμενη γερμανική προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Σχετικά άρθρα