Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ινδός πρωθυπουργός εγκαινίασε εργοστάσιο που θα κατασκευάσει 750.000 Καλάσνικοφ

Ο Ινδός πρωθυπουργός εγκαινίασε εργοστάσιο που θα κατασκευάσει 750.000 Καλάσνικοφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ινδία ή Μπάρατ, Καλάσνικοφ, Ναρέντρα Μόντι, Πολεμική Βιομηχανία,

Και καθώς οι παγκόσμιες δυνάμεις αγωνίζονται για τη μεσολάβηση της σύγκρουσης Ινδίας – Πακιστάν, το άνοιγμα ενός εργοστασίου στο ινδικό κράτος του Uttar Pradesh, όπου θα παράγονται εκατοντάδες χιλιάδες πολυβόλα Καλάσνικοφ τύπουAK-203, θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική εξέλιξη στη σύγκρουση.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι εγκαινίασε ένα εργοστάσιο παραγωγής πολυβόλων Καλάσνικοφ, το οποίο πρόκειται να παράγει εκατοντάδες χιλιάδες AK-203 για το στρατό σε τοπικό επίπεδο, καθώς οι ινδικές δυνάμεις σταδιακά εξαλείφουν τα γηρασμένα τουφέκια επίθεσης.

Βρίσκεται στο βορειοανατολικό κράτος του Uttar Pradesh, το εργοστάσιο ξεκίνησε την Κυριακή από τον πρωθυπουργό και κορυφαίο στρατιωτικό ορείχαλκο στην πόλη Amethi.

Το νεώτερο όπλο Καλάσνικοφ θα βοηθήσει τις ινδικές δυνάμεις να πολεμήσουν τρομοκρατικές και αυτονομιστικές ομάδες, δήλωσε ο Iνδός πρωθυπουργός.

O Μόντι το εγχείρημα έγινε δυνατό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την υποστήριξή του».

Ο Ρώσος ηγέτης, με τη σειρά του, δήλωσε ότι η παραγωγή των τυφεκίων στο ινδικό έδαφος θα δώσει ώθηση στην τοπική αμυντική βιομηχανία, θα αναπτύξει τεχνογνωσία και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Το έργο είναι μόνο το τελευταίο παράδειγμα της εκρηκτικής στρατιωτικής-βιομηχανικής σχέσης μεταξύ Νέου Δελχί και Μόσχας.

Το εργοστάσιο θα παράγει περίπου 750.000 τουφέκια για τον Ινδικό στρατό, βοηθώντας τον ινδικό στρατιωτικό ορείχαλκο να εκπληρώσει ένα μεγάλο χρονικό στόχο: Αντικατάσταση του τυποποιημένου πυροβόλου όπλου, του τουφέκι INSAS 5,56mm.

Οι αξιωματούχοι της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας λένε ότι το φιλόδοξο έργο έχει υψηλό στόχο και σχεδιάζει να κάνει ακόμα περισσότερα ΑΚ, συμπεριλαμβανομένων των μελλοντικών παραγώγων τους.

Σχετικά άρθρα